Sute de sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri pentru depășirea limitelor legale de viteză

Peste 430 de participanți la trafic, care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, la sfârșit de săptămână – Aproape 200 de sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri pentru depășirea limitelor legale de viteză și 52 de permise de conducere reținute.

În perioada 5 – 8 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au continuat acţiunile pe şoselele sălăjene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare și, în general a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele sălăjene, în cadrul acțiunilor desfășurate la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 431 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 125.825 de lei. Din totalul sancțiunilor aplicate, 194 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 29 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, șapte sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, una pentru nerespectarea culorii semaforului electric,12 pentru depășiri neregulamentare, au fost sancționați 19 pietoni și 12 bicicliști, trei conducători auto au fost sancționați pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, iar 154 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 52 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șapte certificate de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *