Teatru la Zalău: Spectacolul „Verde tăiat” se joacă duminică la clădirea Transilvania

Un spectacol extrem de actual și care abordează probleme de interes pentru societatea românească de astăzi se va juca la Zalău în 14 noiembrie, de la ora 19:00, la clădirea Transilvania.

„Verde tăiat” este, de fapt, chiar o producție a orașului nostru, deoarece aparține Asociației ProTeatru din Zalău. Astfel, după ce a fost jucat în întreaga țară, a fost nominalizat la ediția 31 a Festivalului Național de Teatru, iar spectacolul se reîntoarce acasă.

„Verde tăiat” pune în scenă povestea soției unui pădurar ucis de hoții de lemn, care încearcă să facă dreptate și să afle responsabilii pentru crima comisă. Alături de un procuror, ea reușește să descopere informații utile, dar se lovește deseori de corupția autorităților locale și de indiferența oamenilor din jur. Scenariul este inspirat de fapte reale, și anume uciderea pădurarului Liviu Pop, care a avut loc în 2019 în timp ce urmărea să oprească un transport ilegale de lemne.

Astfel, povestea pe care o puteți urmări duminică, 14 noiembrie, de la ora 19:00, este una despre corupție și despre imoralitate, despre crimă și doliu, dar și despre iubirea statornică și despre fidelitate până și dincolo de moarte.

Trailerul spectacolului poate fi văzut aici:

Echipa spectacolului adună câteva nume relevante pentru teatrul contemporan românesc:

Verde tăiat, un spectacol:

de Alexandra Felseghi

Regia: Adina Lazăr

Scenografia: Andreea Tecla

Muzică originală: Adrian Piciorea

Distribuția: Răzvan Bănuț, Emanuel Cifor, Florin Suciu și Irina Sibef

Desene: Dan Perjovschi

La spectacol au fost invitați și factorii decidenți locali. La încheierea acestuia, asociația ProTeatru va lansa campania de fundraising pentru un nou proiect: Punctul Termic – Laborator de Cercetare și Educație prin Teatru, viitoarea sală-studio de teatru din Zalău.

Durata spectacolului este de 1h 20min și poate fi văzut începând cu ora 19:00 la Clădirea Transilvania din Zalău.

Biletele se pot achiziționa online de pe site-ul ProTeatru sau pe entertix, la linkul:

https://www.entertix.ro/events/9148/verde-taiat-zalau-9-october-2021-casa-de-cultura-a-sindicatelor-zalau.html

Prețul biletului de bază este de 35 de lei, dar există și diverse opțiuni de suport al artiștilor și al inițiativei și activităților de teatru propuse de ProTeatru Zalău.

Conform reglementărilor în vigoare, accesul în sala de spectacole este permisă doar în urma prezentării certificatului verde (green pass), iar locurile sunt limitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *