Traficant de droguri de mare risc, arestat de procurorii DIICOT Sălaj

La data de 21.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sălaj  au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat,  cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive.

Măsura a fost dispusă după ce, la aceeași dată, 21.06.2023, inculpatul a fost prins în flagrant după ce a comercializat trei doze de drog de mare risc (3-CMC), pentru suma de 300 lei.

În cauză s-a reținut faptul că,  inculpatul a comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc și substanțe cu efect psihoactiv, consumatorilor, preponderent tineri,  de pe raza județului Sălaj.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe plicuri transparente cu închizătoare tip ziplock cu conținut de drog de mare risc (3-CMC), precum și alte mijloace de probă.

În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj,  a dispus  arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *