UDMR a reușit înființarea unui minister al Familiei în viitorul guvern

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a anunţat că în viitorul guvern cu PSD și PNL vor fi înființate două noi ministere, unul pentru familie și altul pentru turism şi antreprenoriat.

El a adăugat că UDMR a susținut înființarea ministerului pentru Familie și Tineret.

De altfel, Kelemen Hunor a lansat în interiorul UDMR programul „Împreună pentru familie”, platforma cu care a câștigat alegerile interne din partid și care preia politicile similare ale guvernului Viktor Orban.

”Vom face propunerile de rigoare, vom pune pe masa coaliţiei, rămâne de văzut care coaliţie, dar noi ne-am angajat că vom fi elaborat toate acestea. Nu este doar o chestiune demografică, doresc să subliniez acest lucru. ‘Împreună pentru familie’ nu este o chestiune ideologică, este şi una ideologică, dar nu numai, nu este o chestiune economică. Este baza tuturor politicilor naţionale, pentru că, dacă nu se nasc copii, dacă familia nu este puternică, atunci comunitatea va slăbi. Şi dacă va slăbi comunitatea, atunci mai devreme sau mai târziu viziunea aceea pe care noi am formulat-o – ‘Să rămânem maghiari’, să rămânem o comunitate de succes, toate acestea nu se vor întâmpla. Avem nevoie de rezerve, avem nevoie de copii pentru viitor, de aceea spun că este vorba despre mult mai multe decât soluţionarea unei probleme demografice, gestionarea unei probleme sociale”, spunea Kelemen Hunor pe 16 septembrie, potrivit Agerpres.

România, ca și Ungaria, se confruntă cu un declin demografic accentuat, provocat atât de raportul nașteri/decese, cât și de migrația masivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *