Un alt mare municipiu din regiunea N-V întră în carantină, aflat la câțiva kilometri de Sălaj

De miercuri, 11 noiembrie, de la ora 17:00, muncipiul Baia Mare intră în carantină zonală pentru o perioadă de 14 zile, a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş care a primit Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Secretar de Stat, Dr. Raed Arafat.

Municipiul Baia-Mare este situat la 50 de kilometri de limita cu județul Sălaj și la 80 de kilometri de municipiul Zalău.

Principale măsuri stabilite se referă la interzicerea circulaţiei în spaţii publice a persoanelor, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe propria răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.
Slujbele religioase cu caracter privat (botezuri, cununii, înmormântări) se pot oficia în lăcașurile de cult, cu participarea a maximum 16 persoane (numărul ce include și persoanele care oficiază slujba religioasă).
De asemenea, sunt interzise organizarea de evenimente sau activități private pentru copii în spații deschise şi închise.
Restaurantele și cafenelele, inclusiv terasele, jocurile de noroc se închid. La fel activitatea cu publicul a saloanelor de înfrumusețare, coafură, frizerii, tatuaj, masaj sau bronzat.
Se interzic toate competițiile sportive, individuale sau colective, care se desfășoară în spații închise sau deschise, cu excepția celor profesioniste organizate de federațiile de specialitate.
A fost limitat programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare până la ora 21,00, cu excepția farmaciilor și a stațiilor de distribuție carburant care vor avea program nonstop
Se limitează numărul de persoane în incinta hypermarket-urilor, supermarket-urilor și magazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanțare fizică
Operatorii economici publici și privați care desfășoară activități de transport persoane și care tranzitează zona carantinată vor putea efectua opriri în stațiile proprii pentru urcarea sau coborârea călătorilor. Se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *