Un festival de artă multiculturală dă culoare orașului Zalău în luna octombrie

Primul festival de artă multiculturală al Sălajului îi așteaptă pe cei interesați în perioada 8-10 octombrie, la Casa Transilvania (Vigadó) și la Casa Municipală de Cultură cu activități meșteșugărești, prezentarea modei portului popular și cu umoriști.

Multicultural Art Festival (MAF) prezintă câte o mostră din formele tradiționale de artă: începând cu ateliere de artă plastică și cu prezentări de folclor și de teatru și îi invită pe cei interesați la o călătorie literară și gastronomică timp de trei zile. MAF trece peste granițele etnice și de limbă, el se adresează deopotrivă participanților vorbitori de limbă română și limbă maghiară.

„Noi am considerat de la bun început un lucru important să ne putem adresa ambelor segmente de public. Tocmai de aceea am ales numele oficial al festivalului în limba engleză, o denumire neutră din punct de vedere al limbii, pentru a accentua: acest festival se adresează românilor și maghiarilor deopotrivă.” – declară Bogya Anna, organizator principal al MAF.

Alături de păstrarea valorilor tradiționale acest eveniment acordă atenție și nevoilor culturale contemporane: alături de dansurile populare și de atelierele meșteșugărești oferta de programe conține și slam poetry, concert de jazz și stand up comedy.

„Publicul țintă este la fel de variat ca și festivalul în sine: oricine își poate găsi programul preferat, de la copii și până la cei de vârsta a treia” – a mai adăugat doamna Bogya, în numele organizatorilor.

Participarea la eveniment se face pe bază de bilete care vor putea fi procurate la fața locului. Un bilet de o zi pentru adulți costă 29 de lei, pentru copiii sub 12 ani 19 lei, iar un abonament pentru întreg festivalul poate fi achiziționat cu 49, respectiv 39 de lei. Pentru spectacolul grupului umoristic Szomszédnéni Produkciós Iroda biletele se pun în vânzare tot la fața locului, pentru adulți la prețul de 29 de lei, iar pentru cei sub 12 ani la 19 lei.

Festivalul de artă multiculturală începe la 8 octombrie, în Casa Transilvania din Zalău, continuă în weekend tot aici și vor fi programe și la Casa de Cultură Municipală. Mai multe informații găsiți pe paginile de Facebook și Instagram ale MAF, respectiv la evenimentul Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *