Un inculpat din dosarul de trafic de droguri a fost din nou arestat preventiv de procurorii DIICOT

Unul dintre inculpații din mega-dosarul de trafic de droguri instrumentat de DIICOT Sălaj, în care mai multe persoane au fost arestate preventiv, respectiv Islamovici Rareș Sorin a fost arestat preventiv din nou pentru că nu a respectat sentința Tribunalului Sălaj și a părăsit arestul la domiciliu fără încuviințarea magistraților.

Întrucât  în data de 18.09.2021, inculpatul Islamovici Rareș Sorin  a încălcat cu rea credință obligațiile stabilite prin Încheierea Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj, respectiv a părăsit domiciliul stabilit de către instanța de judecată și s-a deplasat într-o localitatea din jud. Sălaj fără permisiunea organelor judiciare prin Încheierea penală nr. 34 din data de 01.10.2021 a Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Sălaj s-a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu  cu măsura arestului preventiv pe o durată de 30 de zile începând cu data de 06.10.2021 până la data de 05.11.2021.  

Totodată magistrații au stabilit să mențin măsură arestului la domiciuliu pentru următoarele 30 de zile pentru inculpații CHEREJI ANDREI ADRIAN, BREAZDĂU RADU BOGDAN, PRODAN MĂDĂLINA MARIA, CRĂCIUN ALEXANDRU, CHECHIŞAN VLAD DĂNUŢ, LABO IONEL ADRIAN.

11 inculpați au fost trimiși deja în judecată de procurorii DIICOT Sălaj

DIICOT Sălaj a trimis în judecată în mega dosarul de trafic de droguri de mare risc un total de 11 inculpați, dintre care un inculpat aflat în arest preventiv, 7 inculpați aflați în arest la domiciliu și 3 inculpați aflați în stare de libertate.

Totodată, procurorii DIICOT Sălaj au disjuns și a format un nou dosar penal în care sunt vizate alte 18 persoane.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Maramureș, urmând a fi stabilit primul termen de judecată.

Percheziții, zeci de persoane audiate și 7 persoane arestate, bani, arme și droguri de mare risc confiscate

Amintim că la data de 5 iunie 2021, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sălaj, în colaborare cu polițiști din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Oradea şi Cluj-Napoca, au efectuat 16 percheziţii domiciliare şi nouă auto, în judeţele Sălaj şi Cluj. Au fost vizate persoane bănuite că ar fi procurat, deținut și comercializat droguri de mare risc, droguri de risc, respectiv substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 6 plicuri cu substanță pulverulentă (cocaină) și substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, 29 comprimate ecstasy, un recipient cu seminţe, 3 cântare electronice, 2 râjnițe, un grinder, 4 săbii, o macetă, 3 cuțite, 19 telefoane mobile, 18 cartele telefonice, 7 stick-uri, 4 laptop-uri, 3 tablete,1 card bancar, 23950 lei, 100 euro şi diferite înscrisuri.

Pentru 49 persoane, au fost puse în aplicare mandate de aducere, la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Sălaj.

În urma acestor activități, procurorul de caz a dispus, față de 7 persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 37 ani, luarea măsurii reținerii pentru 24 ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic și consum de droguri de mare  risc, trafic și consum de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *