Un nou premier al României!? Cine ar putea să-i ia locul lui Orban

Scena politică din România fierbe cu mai puțin de două luni înaintea alegerilor parlamentare. Premierul Ludovic Orban nu mai este atât de sigur de locul său la Palatul Victoria. S-a aflat cine ar putea să-i ia locul șefului PNL. Și USR-PLUS râvnește la fotoliul lui Orban

PSD a început ofensiva totală înaintea alegerilor parlamentare din decembrie. Social democrații s-au săturat de Opoziție după doar un an și îi caută înlocuitor lui Ludovic Orban.

Un nou premier al României!

După ce a fost bătută de Nicușor Dan la primăria Capitalei, Gabriela Firea anunță cine ar putea fi premierul PSD. Prim-vicepreședintele social democrat susţine că PSD va câştiga alegerile parlamentare, apoi va propune premierul. Firea a avansat patru nume pentru această funcţie: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu sau Cristian Socol.

„Văd şi eu cu câtă nepăsare faţă de votul românilor vorbesc PNL şi USR despre viitorul premier. Domnul Orban trebuie să accepte faptul că românii nu-l mai vor şi va trebui ori să îşi dea demisia înainte de alegeri, ceea ce nu va face pentru că nu va face un astfel de gest de onoare pentru că a condus pandemia dezastruos şi economia s-a prăbuşit, dar după acestei alegeri cu siguranţă că va fi un alt guvern şi un alt prim-ministru.

În condiţiile în care ceea ce aflăm şi noi acum din sondarea opiniei publice PSD va fi partidul câştigător, este normal ca noi să facem propunerea de premier şi nu PNL sau USR. Aţi observat nuanţa din declaraţia preşedintelui care a spus ca răspuns la întrebarea unui ziarist care sunt variantele de premier şi domnia sa a spus că prima opţiune este domnul Orban.

Ce înţelegem din acest răspuns? Este doar prima opţiune, dar nu şi ultima şi nu şi singura înseamnă că sunt şi alte opţiuni deschise”, a declarat Gabriela Firea, conform România TV.

Firea a mai spus că propunerea PSD pentru funcţia de premier ar putea fi aleasă din mai multe nume, printre care Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu sau Vasile Dîncu.

„Categoric propunerea noastră va fi una validată în Comitetul Politic Naţional. Nu vreau să iau eu lucrurile înainte şi să fac propria mea previziune pentru premier, dar pe logică politică dacă va fi un Guvern eminamente politic şi care va cuprinde bineînţeles şi specialişti, este clar că preşedintele partidului trebuie să preia această mare responsabilitate.

Dacă domnul Ciolacu va rămâne preşedintele Camerei Deputaţilor, este alegerea domniei sale, şi atunci va trebui să desemneze probabil dintre celălalt coleg al nostru din conducere, prim-vicepreşedintele partidului, Sorin Grindeanu, colegul meu sau preşedintele Consiliul Naţional, domnul profesor Dîncu.

Doar în situaţia în care colegii mei din ţară împreună cu noi vom decide că vom face o propunere de specialist nembru de partid sau membru fără funcţie politică, atunci s-ar încadra probabil un specialist în domeniul economic la care eu ţin foarte mult şi îl apreciez cum este domnul Cristian Socol”, a mai afirmat Firea.

Întrebată dacă nu ar putea fi propunere pentru funcţia de premier, Firea a răspuns: „Nu se pune problema”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *