Un șef de Post de Poliție din Sălaj a refuzat o mită de 8.000 de euro

Bărbat arestat preventiv după ce a încercat să mituiască un polițist cu suma de 8.000 de euro.

Joi, 8 iulie 2021, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sălaj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, au constatat infracțiunea flagrantă de dare de mită, săvârșită de un bărbat cercetat într-un dosar penal.

În cauză, MACHEK HORAȚIU – șeful Postului de Poliție Poiana Blenchii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sălaj a sesizat faptul că o persoană cercetată într-un dosar penal pentru săvârșirea unor infracțiuni privind regimul circulației pe drumurile publice i-a promis, cu titlu de mită, suma de 8.000 de euro pentru soluționarea favorabilă a dosarului.

Ca urmare a acțiunii de prindere în flagrant, procurorul a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, iar în cursul acestei zile a fost prezentat Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere aprobată de către instanță.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Transmite DGA – Biroul Informare și Relații Publice

2 thoughts on “Un șef de Post de Poliție din Sălaj a refuzat o mită de 8.000 de euro

  1. Dacă este un act de bravura sa nu accepți mită, ca polițist, atunci aceasta instituție trebuie reformată din temelii. Aici se poate ușor observa corupția din aceasta instituție. Ce sa se înscrie în fisa postului unui polițist? Dacă țiganii fură seara de seara de pe proprietățile oamenilor și politistul, șef de post, trece cu vederea ,atunci sa facem dosare penale pentru furt , ca fiind un act de bravura.Atunci cu ce se ocupa politistul ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *