USR-PLUS i-a luat fotoliul de ministru al Transporturilor liderului PNL Sălaj Lucian Bode

Potrivit ultimelor declarații făcut de liderii viitoarei coaliții de guvernare, viitorul Guvern PNL USR-PLUS și UDMR va avea 18 ministere și doi vicepremieri. După 10 ore de negocieri, liderul PNL Ludovic Orban a anunțat că s-a ajuns la un acord privind desemnarea premierului în persoana lui Florin Câțu, șefia Camerei Deputaților va revenii tot PNL-ului, iar șefia Senatului a fost adjudecată de USR-PLUS.

În ceea ce privește împărțirea ministerelor, 9 ministere vor fi ocupate de PNL, 6 ministere merg la USR-PLUS și trei ministere a obținut UDMR.

PNL va conduce Ministerul de Externe, Ministerul Apărării, Ministerul Finanțelor, Ministerul Internelor, Ministerul Educației, Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii, Ministerul Culturii

Dan Barna lider USR-PLUS și membru în echipa de negociere a declarat că partidul pe care-l reprezintă va conduce Ministerul Justiției, Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Sănătății, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Astfel, liderul PNL Sălaj, Lucian Bode, va rămâne fără scaunul de ministru și va revenii în bancă în Parlamentul României ca simplu deputat. Odată cu el și speudojurnalistul Olivian Vădan – consilier la cabinetul ministrului Lucian Bode, va rămâne șomer sau cel mai probabil va reveni la „fițuica locală” de unde să laude liberalismul. Și uite așa se termină aventura sălăjenilor buclucași Bode și Vădan de prin București și se văd „cu picioare în fund” din guvern.

Liderul Kelemen Hunor a anunțat că UDMR va ocupa următaorele portofolii: Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Sportului și Tineretului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *