Valcău de Jos – prima comună din Sălaj care are parc fotovoltaic, realizat cu fonduri europene

Primăria Comunei Valcău de Jos, condusă de primarul Roșan Ioan, a atras fonduri europene în valoare de peste 3 milioane de lei şi a implementat un sistem de energie din surse regenerabile pentru consumul propriu. Acum toate instituţiile publice, dar şi iluminatul public, beneficiază de energie verde produsă de către parcul fotovoltaic amenajat în localitatea Ratovei.

Proiectul “Asigurarea energiei din surse regenerabile pentru consumul propriu al Comunei Valcău de Jos” a fost implementat cu succes prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Valoarea investiţiei se ridică la suma de aproximativ 3,3 milioane de lei din fonduri europene, Primăria având o contribuţie proprie.

Parcul fotovoltaic este amplasat în localitatea Ratovei. Obiectivul general al proiectului este reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi creşterea independenţei energetice la nivelul UAT-ului comunei Valcău de Jos.

Pentru clădirile publicle au fost montate panouri fotovoltaice pe acoperişul clădirilor, iar parcul fotovoltaic va produce energie verde pentru reţeaua de iluminat public.

A apărut o oportunitate pe POIM pentru înfiinţarea unui parc fotovoltaic pentru asigurarea energiei electrice necesare funcţionării iluminatului public. La finalul acestei luni, parcul se va pune în funcţiune pentru că avem inclusiv avizul de racordare şi contractul cu Electrica. Să devii independent energetic este un lux în zilele noastre. În judeţul Sălaj, cred că suntem singura comună”, declară primarul Roșan Ioan. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *