Varianta polițistului Filip Ioan, despre care IPJ Maramureș spune că a condus beat, a făcut accident și a fugit

IPJ Maramureș a emis un comunicat pe care jurnaliștii de la baiamare24.ro l-au publicat imediat după accidentul de sâmbătă seara, potrivit căruia polițistul Filip Ioan Viorel ar fi condus beat un Mercedes, ar fi trecut peste culoarea roșie a semaforului și ar fi intrat intr-un Opel, rezultând două victime. Ulterior a fugit de la fața locului lăsând răniții în agonie, deși este polițist și avea obligația morală să acorde primul ajutor victimelor. Două ambulanțe au ajuns la fața locului si au transportat victimele la Urgența UPU Baia Mare.

Polițiștii l-au găsit pe fugarul Filip Ioan ascuns într-o scadă de bloc, l-au test și au descoperit că era băut la volan cu o alcoolemie de 0,24 mg/l alcool în aerul expirat. Filip a fost condus la spital pentru prelevare de sânge. Poliția Baia Mare a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Organele de cercetare penală ar trebui să i-a în considerare și articolul 264 din Codul Penal – Favorizarea infractorului, care prevede că „Ajutorul dat unui infractor fără o înțelegere stabilită înainte sau în timpul săvârșirii infracțiunii, pentru a îngreuia sau zădărnici urmărirea penală, judecata sau executarea pedepsei ori pentru a asigura infractorului folosul sau produsul infracțiunii, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 7 ani”.


Potrivit articolului apărut pe site-ul baiamare24.ro, un zălăuan de 43 de ani și un băimărean de 41 de ani se aflau într-un Mercedes cu volan pe dreapta, iar la o intersecție a intrat în coliziune cu un Opel condus de o femeie. Mercedesul despre care IPJ MM spune că era condus de polițistul Filip Ioan, ar fi trecut pe culoarea roșie a semaforului și a avariat Opelul care circula regulamentar. În urma impactului două persoane au fost rănite ușor și au fost transportate cu ambulanța la UPU Baia Mare. Cei doi bărbați din Mercedes au fugit de la fața locului, dar au fost găsiți repede de polițiștii băimăreni.

Filip Ioan a fost testat cu aparatul alcooltest și a fost găsit cu 0,24 mg/l în aerul expirat, astfel că a fost dus la spital pentru prelevare de sânge.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare din culpă și părăsirea locului accidentului. Astfel că permisul de conducere a lui Filip Ioan a fost reținut în vederea anulării și are dreptul de conducere suspendat până la finalizarea cercetărilor.

Filip nu recunoaște nimic din ce spune IPJ Maramureș, și susține că la volan se afla finul lui Șerban

„Eu am spus clar colegilor de la Poliția Rutieră Baia Mare că a condus finul meu Șerban Ionel și eu mă aflam pe locul stânga față a șoferului, mașina fiind cu volan pe dreapta înmatriculată în Maramureș”, a declarat polițistul de la Rutiera Zalău, agent de poliție Filip Ioan. 

Dacă polițistul Filip Ioan minte sau nu, asta va stabili Poliția Municipiului Baia Mare împreună cu procurorii care fac cercetările pentru a afla adevărul în acest caz.

3 thoughts on “Varianta polițistului Filip Ioan, despre care IPJ Maramureș spune că a condus beat, a făcut accident și a fugit

  1. Sa presupunem ca nu erai la volan asa cum declari. As vrea sa te intreb care este prima masura care ai luat o in urma accidentului cu victime? Sa fugi intr o scară de bloc ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *