Verificarea construcțiilor hidrotehnice din județul Sălaj

La inițiativa Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în această perioadă, are loc acțiunea de verificare a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor de pe râurile interioare.

🔎Astăzi a început verificarea obiectivelor din județul Sălaj: acumulările permanente Vârșolț și Sălățig, acumularea nepermanentă Cuceu, barajele Borla și Meseș, regularizările cursurilor de apă Pria, Valea Boului, râul Marin, Valea Solona, Valea Mineu, Valea Sălaj, Valea Apa Sărată, râul Crasna și Valea Zalău. 

👥Comisia mixtă cuprinde reprezentanţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Sălaj, ai Instituţiei Prefectului, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj și ai filialelor teritoriale din cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare și Romsilva.

ℹ️Experţii verifică modul în care au fost realizate măsurile şi lucrările stabilite la acţiunea similară din anul 2020, starea tehnică şi funcţională a digurilor, a barajelor, a acumulărilor permanente, precum și a acumulărilor nepermanente cu rol de atenuare a viiturilor. De asemenea, sunt vizate lucrările de regularizare a cursurilor de apă şi modul în care sunt întreţinute secţiunile podurilor, pentru asigurarea capacităţii de scurgere a apelor.

Totodată, se urmărește situaţia stocurilor de materiale şi mijloace de apărare împotriva inundaţiilor, reactualizarea Planurilor de acțiune în caz de accident la baraj și a Planurilor locale și județene de apărare împotriva inundațiilor, fenomenelor hidrometeorologice periculoase, precum și integrarea hărților de risc la inundații în Planurile de Urbanism Generale și afișarea la sediul primăriilor a semnificației codurilor de culori pentru avertizările meteorologice și hidrologice.

În funcție de evoluția situației epidemiologice, verificările vor continua și în celelalte județe din arealul Someș-Tisa (Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Cluj).

One thought on “Verificarea construcțiilor hidrotehnice din județul Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.