Vezi cum au votat consilierii locali viceprimarii Municipiului Zalău pentru următorii 4 ani

În urma alegerilor din 27 septembrie Consiliul Local Municipal Zalău este format din 9 consilieri PSD; 5 consilieri PNL, 3 consilieri UDMR și 4 consilieri USR-PLUS.

Primarul Ionel Ciunt ca inițiator al proiectului de hotărâre i-a propus ca viceprimari ai Municipiului Zalău pe Teodor Bălăjel și Nicolae Fazakas, argumentând că a avut o colaborare bună cu ei și au lucrat în echipă în mandatul trecut.

Consilierul USR-PLUS, Zoltan Takacs a făcut o propunere de viceprimar nominalizând-o pe colega lui Carmen Olar.

La votul secret scorul a fost unul foarte diferit față de negocierile dintre partide. Dacă pentru Teodor Bălăjel 12 consilieri au votat pentru și 9 împotrivă. Viceprimarul Nicolae Fazakas de la UDMR a adunat nu mai puțin de 19 voturi, ceea ce înseamnă că a fost votat inclusiv de PNL-iști. Carmen Olar a adunat doar 9 voturi pentru și 12 împotrivă. Viceprimarul care va fi primul înlocuitor de drept al Primarului Municipiului Zalău a fost ales Teodor Bălăjel cu 15 voturi pentru și 6 împotrivă.

Din cele cinci Comisii de specialitate din cadrul Consiliului Local Zalău, trei comisii sunt conduse de PSD, o comisie de UDMR (Comisia buget finanțe – președinte Fazakas Nicolae) și o comisie de PNL. Este o supriză faptul că liberalii au obținut președinția unei comisii, dar cu ajutorul USR-PLUS, ținând cont că PNL se află în opoziție în actualul mandat 2020-2024. PNL conduce Comisia pentru drepturile omului, culte, probleme ale minorităților, ordine publică din care fac parte Mureșan Mihaela PNL – Președinte, Takacs Zoltan USR – Secretar și Dragoș Raul-Bogdan PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *