Vicepreședinte CJ Sălaj, Robert Szilagyi: „Echipamente medicale moderne, parcare nouă – investiții majore la spitalul din Zalău”

Se pun la punct ultimele retușuri la noua parcare supraetajată de la Spitalul Județean de Urgență Zalău, care va fi gata de utilizare de către personalul și rudele pacienților în câteva zile.

Cea mai mare parte a lucrărilor la nivelul acoperit au fost finalizate, cu un spațiu de parcare pentru 84 de vehicule, în timp ce la nivelul al doilea, care va include și locuri pentru persoanele cu handicap și mamele cu copii, va oferi un total de 154 de locuri. Deși marcarea nu a fost încă finalizată, parcarea va fi predată în curând. Valoarea totală a proiectului este de peste 8,5 milioane de lei, care include și amenajarea unei zone verzi lângă parcare.

Róbert Szilágyi, vicepreședintele Consiliului Județean Szilágy, a declarat: „Având în vedere că există o nevoie constantă de a mări numărul de locuri de parcare în jurul spitalului județean, se are în vedere construirea unei alte parcări cu mai multe etaje în spatele actualei stații de ambulanță, pe locul vechiului punct termic”.

În ultimii ani, în clădirea Spitalului Județean de Urgență din Zalău s-au făcut investiții de amploare. În ultimii patru ani, spitalul a primit în total 45 de milioane de lei de la bugetul național, din care 7 milioane de lei numai în acest an. Această sumă a fost folosită pentru renovări, extinderi și achiziționarea de echipamente medicale moderne.

Angiograf și echipamente noi pentru spital

La ședința de Consiliului Județean din noiembrie a fost aprobată suma de 5 milioane de lei pentru achiziționarea unui angiograf, care va fi folosit în timpul operațiilor de infarct. În acest moment, cel mai apropiat dispozitiv de acest fel se află în Cluj-Napoca.

„Fiind vorba de o aparatură uriașă, pentru care nu există spațiu în zona actuală a Spitalului Județean, va fi necesară și construirea unui etaj nou deasupra ambulatoriului (policlinicii). Contractul pentru construcția Centrului Angio a fost semnat, astfel încât lucrările vor putea începe la începutul anului viitor”, a declarat Róbert Szilágyi.

Săptămâna aceasta, au fost livrate la spital echipamente și dispozitive holistice în valoare de 1,2 milioane de lei. Licitația pentru dotarea secției de ambulatoriu a inclus achiziționarea de echipamente pentru mai multe secții pentru efectuarea de intervenții chirurgicale minore în dermatologie, gastroenterologie, chirurgie generală, pediatrie, ginecologie și ortopedie. Valoarea totală a licitației este de 11,6 milioane de lei.

Luna trecută, prin licitația menționată mai sus, au fost achiziționate echipamente și dispozitive în valoare de peste 4 milioane de lei, care vor facilita în mare măsură îngrijirea pacienților și un diagnostic patologic mai eficient. Acest lucru a permis spitalului să achiziționeze 10 ecografe diferite în valoare de aproape 3 milioane de lei, mobilier și echipamente medicale în valoare de 91.000 de lei și un mamograf digital în valoare de aproape 1 milion de lei.

Lucrările avansează bine

Extinderea secției de urgențe a spitalului județean avansează, de asemenea, bine, antreprenorul urmând să finalizeze lucrările exterioare programate pentru 2021. În cadrul proiectului, finanțat prin Programul Operațional Regional (POR), Consiliul Județean Sălaj va mări cu 1.500 de metri pătrați secția de urgențe a spitalului județean și va achiziționa 145 de noi dispozitive medicale pentru a îmbunătăți calitatea asistenței medicale de urgență. Investiția este în valoare de 15 milioane de lei.

Rețeaua electrică din sala de operații a clădirii nu mai fusese înlocuită din 1978, iar numărul mare de echipamente electronice utilizate a făcut necesară modernizarea rețelei pentru a evita supraîncărcarea sistemului. Un milion de lei au fost aprobate pentru lucrările datorate. Pentru a spori siguranța pacienților și a personalului spitalului, s-a avut în vedere instalarea unui sistem electronic de protecție împotriva incendiilor.

„Este de datoria noastră să asigurăm cea mai bună calitate posibilă a tratamentului și a sprijinului pentru pacienții din Sălaj, motiv pentru care considerăm că este important să extindem spitalul și să achiziționăm noi echipamente, astfel încât în viitor să existe toate condițiile pentru tratament și îngrijire adecvată aici”, a declarat vicepreședintele CJ Sălaj, Robert Szilagyi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *