Vicepreședinte CJ Sălaj, Robert Szilágyi: „Finanțări PNRR pentru protecția mediului înconjurător”

Atunci când Consiliul Județean Sălaj a dezvoltat sistemul de gestionare a deșeurilor din județul Sălaj, s-a propus crearea unui depozit de deșeuri cu o capacitate suficientă pentru a stoca deșeurile nereciclabile acumulate în județ timp de 7 ani.

Vicepresedintele Consiliului Județean Sălaj, Robert Szilágyi UDMR, vine cu vești bune pentru sălăjeni și spune că forul județean are în plan atragerea de fonduri europene din PNRR pentru dezvoltarea sistemului de management al deșeurilor la nivelul județului Sălaj.

„Vestea bună este că, datorită creșterii reciclării, vom reuși să dublăm această perioadă, adică până la 14 ani de funcționare! În prezent, depozitul de deșeuri este plin în proporție de 40%.

Vestea proastă este însă că, atâta timp cât există deșeuri care nu pot fi reciclate, va trebui să creăm mereu mai multe depozite de deșeuri, deoarece aceasta este singura modalitate de a depozita în condiții de igienă și conformitate deșeurile care se acumulează în județ.

Prin urmare, ne pregătim deja să creăm o altă groapă de gunoi în viitor și să modernizăm groapa de gunoi de la Dobrin astfel încât să fie nevoie de tot mai puține deșeuri în groapă”, transmite vicepreședintele CJ Sălaj, Robert Szilágyi. 

🏞️ Planul Național de Redresare pune un accent puternic pe protecția mediului, astfel că aproape 1 miliard de euro va fi alocat pentru construcția de sisteme de gestionare a deșeurilor, din care Consiliul Județean Sălaj dorește să atingă obiectivele deja menționate.

„Deoarece schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari probleme ale societății noastre moderne, suntem foarte bucuroși că în perioada următoare vom avea ocazia să punem și mai mult accent pe protecția mediului înconjurător, pentru că nu este totuna cu ceea ce lăsăm generației următoare!”, a conchis vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj, Robert Szilágyi UDMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.