Viceprimar Teodor Bălăjel: „Piața din Dumbrava Nord va fi modernizată cu bani europeni”

Viceprimarul Municipiului Zalău, Teodor Bălăjel, anunță că piața din cartierul Dumbrava Nord va fi modernizată cu bani europeni. Zilele acestea viceprimarul a ales o soluție din propunerile proiectantului, astfel că noua piață va avea o suprafață de 900 metri pătrață, cu două fețe, dar și o terasă generoasă.
Clădirea va fi dotată complet la standarde europene. În zonă vor fi amenajate și mai multe parcări pentru comercianți, dar și pentru cetățenii din zonă.
„Piața din Dumbrava Nord va fi modernizată cu bani europeni. Bineînțeles, la standard european. Mai degrabă aș spune că o reconstruim pentru a fi un punct de atracție pentru comerț civilizat, pentru servicii de calitate la îndemâna zălăuanilor.
Este unul din proiectele de regenerare urbană cu fonduri europene care va ridica standardul de viață în Dumbrava; unde cel mai mare proiect din această categorie este, desigur, cel de amenajare a zonei fostului CET.
Pentru construirea clădirii, am ales zilele trecute din propunerile proiectantului o soluție nu doar foarte utilă din punct de vedere al funcționalității, ci deosebită și din punct de vedere al arhitecturii. Va fi o construcție pe o suprafață de aproximativ 900 de metri pătrați, cu două fețe, una spre strada General Ion Dragalina și una spre strada Ioan Nechita. Va avea în una din părți un etaj, unde va fi și o terasă.
Desigur, avem tot interesul să atragem în special producătorii din județ și căutăm să le oferim condiții dintre cele mai bune. Zona este una intens populată și, cu servicii de calitate, în condiții civilizate, va fi o zonă de comerț de succes. Vor fi spații delimitate practic și frumos și dotările vor fi complete, de la mobilier la vitrine frigorifice, instalație de ventilare etc.
Foarte important este să obținem cât mai multe locuri de parcare, atât pentru comercianți, cât și pentru cumpărători.
Soluția reconstruirii pieței pe care am ales-o se va încadra foarte frumos în zonă și, odată cu această modernizare, vom face lucrări consistente de amenajare și în perimetrele adiacente străzilor General Ion Dragalina și Ioan Nechita”, transmite viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel. 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *