VIDEO| Comisarul șef Stupar Marius a semnat cel mai mare proiect de investiții din istoria Poliției Sălăjene

Astăzi, la sediul IPJ Sălaj, comisarul șef Stupar Marius a susținut o conferință de presă ocazionată cu lansarea proiectului „Renovarea energetică a sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj și a Serviciului Român de Informaţii – Unitatea Militară 0603 Cluj-Napoca, a Corpului administrativ și a sediului Poliției Municipiului Zalău”  – „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”.

Sub conducerea comisarului șef Stupar Marius, IPJ Sălaj beneficiază de cel mai mare proiect de investiții din istoria Poliției Sălăjene, proiect care are o valoare totală de 19,6 milioane lei (196 miliarde lei vechi), bani cu care se vor reabilita integral sediul IPJ Sălaj, sediul SRI Sălaj și sediul Poliției Municipale Zalău.

Important de menționat că șeful IPJ Sălaj Stupar Marius a demarat procedurile și pentru modernizarea sediului Poliției Orașului Șimleu Silvaniei.


În acest context, la data de 14 februarie 2023 a fost semnat contractul de finanțare al proiectului cu titlul „Renovarea energetică a sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj și a Serviciului Român de Informaţii – Unitatea Militară 0603 Cluj-Napoca, a Corpului administrativ și a sediului Poliției Municipiului Zalău”, nr. C5-B2.2.b129, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 5 – Valul renovării, Axa 2 – Schema de Granturi pentru eficienţă energetică în clădiri publice, Operaţiunea B.2. – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, care a fost depus de către Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de Lider de parteneriat, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, având calitatea de Partener 2 (Beneficiar) și Serviciul Român de Informații – Unitatea Militară 0603 Cluj-Napoca, având calitatea de Partener 3 (Beneficiar).

De asemenea, la data de 21 februarie 2023, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, comisar șef de poliție Stupar Marius Anton, a participat la sediul Ministerului Afacerilor Interne din București la înmânarea contractelor de finanțare pentru proiectele depuse în cadrul PNRR. – Componenta 5 – Valul Renovării. În cursul anului 2022, structurile teritoriale de poliţie au depus 31 de proiecte în cadrul apelurilor deschise prin componenta 5 – Valul Renovării, dintre care 22 au fost acceptate, printre acestea numărându-se și cel al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

În cadrul proiectului vor fi desfășurate activități de renovare energetică aprofundată a celor trei componente/clădiri ce reprezintă sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj și a Serviciului Român de Informaţii – Unitatea Militară 0603 Cluj-Napoca, corpul administrativ al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, respectiv sediul Poliției Municipiului Zalău, inclusiv instalarea a trei stații de încărcare vehicule electrice cu putere de peste 22 KW.

Valoarea totală a proiectului (cu T.V.A.) este de 19.648.566,43 de lei; din care 16.511.400,36 de lei valoarea eligibilă din PNRR și 3.137.166,07 de lei valoarea T.V.A. aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR.

 Data începerii proiectului: 14.02.2023;

 Data finalizării proiectului: 14.08.2025;

Obiectivele proiectului:

Obiectiv general:

Realizarea investiției preconizate urmărește îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumurile de energii convenționale, reducerea consumului de energie și al emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilitățile și implicit protejarea mediului înconjurător.

Obiective specifice:

Prin realizarea obiectivului de investiție „Renovarea energetică a sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj și a Serviciului Român de Informaţii – Unitatea Militară 0603 Cluj-Napoca, a Corpului administrativ al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj și a sediului Poliției Municipiului Zalău” se urmăreşte:

  • Pentru sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj și a Serviciului Român de Informaţii – Unitatea Militară 0603 Cluj-Napoca (Componenta 1):

– reducerea consumului anual specific de energie finală pentru încălzire cu 85.65%;

– reducerea consumului de energie primară totală cu 77.06%;

– reducerea anuală estimată a gazelor cu efect de seră (echivalent kgCO2/m2an) cu 79.79%;

– creșterea consumului de energie primară utilizând surse regenerabile de la 0 kWh/m2an la 40.16 kWh/m2an.

  • Pentru Corpul administrativ al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj (Componenta 2):

– reducerea consumului anual specific de energie finală pentru încălzire cu 87.66%;

– reducerea consumului de energie primară totală cu 84.58%;

– reducerea anuală estimată a gazelor cu efect de seră (echivalent kgCO2/m2an) cu 87.35%;

– creșterea consumului de energie primară utilizând surse regenerabile de la 0 kWh/m2an la 46.68 kWh/m2an.

  • Pentru sediul Poliției Municipiului Zalău (Componenta 3):

– reducerea consumului anual specific de energie finală pentru încălzire cu 85.80%;

– reducerea consumului de energie primară totală cu 79.65%;

– reducerea anuală estimată a gazelor cu efect de seră (echivalent kgCO2/m2an) cu 82.09%;

– creșterea consumului de energie primară utilizând surse regenerabile de la 0 kWh/m2an la 40.69 kWh/m2an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *