VIDEO | Imagini noi de pe A3 lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău, construit de turcii de la Nurol

Asociația Pro Infrastructură (API) a postat imagini noi de pe șantierul lotului Nușfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania, construit de turcii de la Nurol. Realizat în proporție de 11%, tronsonul de 13,55 de kilometri are ca termen de finalizare luna februarie a anului viitor, potrivit datelor Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Lotul este banal, fără structuri impresionante, relief perfect plat. Constructorul are doar câteva pasaje și poduri de făcut, un nod rutier și un spațiu de servicii. Felul în care arată șantierul după sezonul rece ne dă speranțe că antreprenorul, aflat la primul proiect în România, va păstra ritmul bun și își va respecta termenul contractual de finalizare: primăvara anului 2023”, estimează reprezentanții API.

Contractul pentru proiectarea și executia celor 13,55 kilometri ai lotului Nușfalău – Suplacu de Barcău a fost semnat pe 30 septembrie 2020 pentru suma de 384,14 milioane de lei, fără TVA. Ordinul de începere a fost emis pe 1 februarie 2021.

Contractul prevede șase luni perioadă de proiectare, 18 luni perioadă de execuție și 120 luni perioadă de garanție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *