VIDEO| Ionel Ciunt, primarul municipiul Zalău, prezent la festivitatea de absolvire a elevilor claselor a XII-a de la Colegiul Național Silvania

M
Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt și viceprimarul Nicolae Fazakas, au participat azi, 26 mai 2022, la festivitatea de absolvire a elevilor claselor a XII-a de la Colegiul Național ”Silvania”. În cadrul festivității, Ionel Ciunt i-a premiat pe șefii de promoție și a transmis un mesaj tuturor absolvenților.
”Dragi absolvenți, dragi părinți și bunici, doamnelor și domnilor, după o perioadă complicată pentru noi toți, o perioadă în care am fost obligați să purtăm măști pentru a ne proteja sănătate, iată că suntem împreună astăzi, la un moment important din comunitatea noastră. Momentul în care o nouă generație de absolvenți, de elevi, ajunge la finalul studiilor liceale este așa cum am zis un moment important pentru părinți, pentru profesori și mai cu seamă pentru absolvenți. Fiecare zi din viața noastră este importantă, dar ziua de astăzi, dragi absolvenți, pentru voi este o zi cu totul specială și cred că va rămâne în colecția de amintiri frumoase a fiecăruia dintre voi. Ați avut privilegiul să vă nașteți, să creșteți și să învățați într-o lume liberă. Îmi amintesc cu emoție că în urmă cu 40 de ani, în această curte, într-un careu asemănător cu cel de astăzi, generația mea ne gândeam cum arată lumea liberă pe care nu o aveam atunci. E adevărat că personal nu mi-am imaginat să arate așa pentru că, din păcate, în această lume liberă generația tânără trebuie să facă față unor imense provocări. Libertatea prost înțeleasă, greșit percepută, poată să facă mult rău și voi, generația voastră trebuie să aveți înțelepciunea să selectați din oferta bogată pe care o primiți de la realitatea în care trăim, lucrurile care vă ajută în viață. Îndrăznesc la acest motiv festiv să vă sugerez câteva idei. Fiți curajoși, fiți ambițioși. Bateți-vă cu argumente desigur pentru locul pe care îl meritați în societatea românească. Fiți sinceri mai întâi cu voi înșivă. Faceți lucrurile la timpul lor pentru că așa cum zicem noi uneori, mai târziu poate fi prea târziu. Sunt sigur că astăzi, prietenii voștri, părinții și cunoscuții o să vă ureze succes. Țineți minte, succesul se ascunde în ambiția de a nu renunța. Nu există din păcate un lift care sa te ducă la succes. E nevoie de muncă trebuie să urci treaptă cu treaptă, poate fi greu dar la final o să constatați că a meritat. Dacă m-ar întreba cineva acum ce-mi doresc eu, cred că i-aș răspunde, îmi doresc ca acești absolvenți pe care îi am în fața mea și nu numai, să rămână în Zalău sau în țară. Aici trebuie să-și găsească rostul în viață pentru că aici aveți rădăcinile, aici aveți famiile voastre, aici ați crescut și învațat. Pentru asta, cei care vremelnic ocupăm diferite funcții avem o mare responsabilitate, să facem în așa fel încât voi să aveți ca opțiune principală să rămâneți acasă. Sper și îmi doresc din tot sufletul să mă întâlnesc cu toți dacă e posbil, dacă nu cât mai mulți dintre voi, peste ani, aici în Zalău sau în țară.
Vreau să felicit dascălii care v-au fost alături în acești patru ani de liceu, parinților voștri, familiilor voastre, iar vouă dragi absolvenți pe lângă felicitări, vă urez așa cum am zis adineauri, Succes”,a fost mesajul primarului municipiului Zalău, Ionel Ciunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *