VIDEO: Primăria Valcău de Jos are viceprimar. Marușca Marius Nicolae a fost ales cu 8 voturi din 13

Sâmbătă după-amiază a avut loc prima ședință a noului Consiliu Local constituit după alegerile locale din 27 septembrie. PNL Valcău de Jos a câștigat detașat alegerile, iar primarul Ioan Roșan – liderul liberalilor a fost ales primar pentru al 5-lea mandat. Echipa de consilieri locali PNL a reușit să obțină 8 fotolii din totalul de 13, astfel că au o majoritate confortabilă.

Consilierii locali au fost surprinși plăcut de prezența ministrului Transporturilor Lucian Bode, care aflat în vizită la părinți, a ales să participe la ședința Consiliului Local pentru a felicita noua echipă de consilieri.

În cadrul dezbaterilor, ministrul Lucian Bode, născut și crescut la Valcău de Jos, a transmis un mesaj de susținere pentru echipa din Primărie și pentru fiecare proiect de investiții propus de Consiliul Local Valcău de Jos.

„Bine v-am regăsit și mă bucur tare mult să ne revedem. Astăzi este ziua internațională a salutului și m-am gândit, fiind aici la părinții mei în vizită, să vă salut și să vă felicit pentru reușita voastră. 

În data de 6 decembrie este ultima competiție elctorală. Așadar patru ani de zile aveți la dispoziție pentru a muncii împreună pentru această frumoasă comunitate.  Eu o port în suflet și în gândul meu și în tot ceea ce exprim ori de câte ori am ocazia. Nu este mai frumos lucru de cât să poți să   îți promovezi comunitatea din care provii.

Eu vă asigur că aveți în mine un sprijin, iar în următorii patru ani tot ceea ce v-ați propus, proiectele pe care vi le-ați propus, sunt proiecte pentru dezvoltarea acestei frumoase comunități și aceste proiecte vor fi susținute”, a declarat ministrul Lucian Bode în fața Consiliului Loca Valcău de Jos. 

Sâmbătă pe ordinea de zi s-a aflat un proiect pentru alegerea viceprimarului comunei Valcău de Jos. Au intrat în cursă doi candidați: Marușca Marius Nicolae – PNL și Chiș Gheorghe – PSD.

După exprimarea votului secret rezultatele l-au dat net câștigător pe Marușca Marius care a obținut 8 voturi, iar Chiș Gheorghe doar 4 voturi.

„Sunt Marius Marușca Nicolae, ales azi viceprimar al Comunei Valcău de Jos, am 42 de ani, sunt căsătorit și am doi copii. Sunt de profesie inginer și am absolvit Universitatea Tehnică din Oradea. Din această funcție doresc să-l sprijin pe domnul primar și Primăria pentru ducerea la bun sfârșit a proiectelor aflate în implementare, dar și realizarea de noi investiții în comună”, a declarat noul viceprimar Marușca Marius.

Primarul Ioan Roșan l-a felicitat pe noul viceprimar ales de la care are mari așteptări.

„În cadrul ședinței Consiliului Local din 21 noiembrie s-a finalizat toate procedurile de alegere și depunere a jurământului a primarului și a celor 13 consilieri locali care formează Consiliul Local Valcău de Jos și nu în ultimul rând alegerea viceprimarului în persoana domnului Marușca Marius Nicolae. 

Marușca Marius este un tânăr întrat nou politică, are 42 de ani, inginer de profesie de la care eu am mari așteptări. Îl felicit pentru numărul de voturi obținute, are tot sprijinul meu și sunt convins că vom colabora bine. Atât scopul meu cât și scopul consilierilor locali, indiferent de coloratura politică, este dezvoltarea comunei și binele locuitorilor Comunei Valcău de Jos. Îi doresc succes lui Marușca Marius Nicolae în mandatul de viceprimar.  

Având în vedere că avem o majoritate stabilă în Consiliul Local, 8 consilieri PNL din 13, PNL are o mare responsabilitate, la fel ca și mine, pentru continuarea proiectelor pe care le avem și aici amintesc: asfaltarea drumurilor prin PNDL, finalizarea căminelor culturale prin fonduri UE, capela mortuară prin GAL, reabilitarea școală și finalizarea lucrărilor la poduri prin CNI. 

Noi mai avem și alte lucrări pregătite. Suntem cuprinși în lista sinteză la CNI cu asfaltare drumuri și reabilitare dispensar medical, dar și alte obiective. Am o mare  încredere în Consiliul Local, încredere în viceprimarul nou ales și încredere  în echipa pe care o conduc la nivelul Primăriei Valcău de Jos și desigur am o susținere din partea ministrului Lucian Bode”, a declarat primarul Ioan Roșan


Succesul echipei primarului Ioan Roșan la alegerile locale din 27 septembrie a constat în promovarea invetițiilor, atât din fonduri europene, cât și guvernamentale sau chiar din bugetul local.

Din fonduri europene primarul Ioan Roșan a reabilitat toate căminele culturale din comună, iar cu bani prin GAL a construit o capelă mortuară în satul Valcău de Jos. Prin CNI se reabilitează școala, se construiesc trei poduri rutiere peste râul Barcău, iar prin PNDL 2 s-au asfaltat o sumedenie de străzi.

În continuare Primăria Valcău de Jos are în implementare proiecte de investiții majore prin CNI – reabilitarea dispensarului medical și continuarea lucrărilor de asfaltare. Ioan Roșan pregătește un proiect grandios prin care va fi introdusă rețeaua de gaze naturale în toată comuna, proiect finanțat din fonduri europene.


VIDEO integral cu ședința Consiliului Local Valcău de Jos privind alegerea noului viceprimar – Marușca Marius Nicolae PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.