VIDEO! Sălăjeanul Cristian Bolduț a cucerit prima medalie de aur din carieră la Cupa Europeană din Lituania

Sălăjeanul Cristian Bolduț a cucerit medalia de aur la Cupa Europeană din Kaunas, Lituania-proba kata, compeiție la care au participat delegații din 19 tări. Este o premieră pentru sportivul nostru, care a reușit pentru prima dată să obținu o medalie de aur și locul 1 la un campionat internațional de așa mare anvergură.

Cristian Bolduț este veteranul lotului național al Federației de Karate Kyokushin România, iar anul viitor în ianuarie împlenește 43 de ani. Are în parlmares zeci de medalii naționale, europene și a participant la toate competițiile internaționale, unde reprezentat cu cinste România.

Cristian Bolduț câștigă la Kaunas (Lituania) prima medalie de aur din palmares, în orașul în care a participat în urmă cu 21 de ani (anul 2000), la prima competiție internațională

„Este o premieră și pentru mine. E prima dată când am reușit să obțin locul 1 la un campionat de așa mare anvergură. Tot anul acesta am obținut medalia de argint la Campionatul European din Georgia. Mă întorc în Lituania după 21 de ani, aici la Kaunas am participat pentru prima dată (anul 2000) la primul concurs internațional la proba kata.

Atunci când ți se cântă imnul național este un sentimnet greu de explicat în cuvinte. În momentul în care steagul României se ridică în spatele tău simt un sentiment de bucurie, mândrie, satisfacție imensă. 

Faptul că steagul României este ridicat la cel mai înalt nivel, este o bucurie imensă care depășește satisfacția mea personală. Orice sportiv care ajunge să câștige o medalie, o face nu doar pentru el însuși, ci o câștigă în numele României, țara pe care eu o reprezint cu mare cinste”, a declarat pentru Ziarul Monitorul de Sălaj, karateka Cristian Bolduț. 

Cu privire la anunțul făcut de conducerea Consiliului Județean Sălaj, care are intenția de a premia sportivii de excepție ai Sălajului, Bolduț a declarat: „Sunt foarte bucuros să aud că, Consiliul Județean Sălaj are în atenție sportivii de performanță. Fiecare sportiv cu performanțe deosebite are așteptarea de a fi apreciat în comunitatea din care face parte”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *