VIDEO| Sute de persoane au participat la prima ediție a Festivalului vinului și a pălincii „Zestrea Meseșană”

Duminică 30 aprilie a avut loc prima ediție a Festivalului vinului si a pălincii „Zestrea Meseșană”, un eveniment cultural prin care Primăria Comunei Meseșenii de Jos dorește să promoveze producătorii de vin, de pălincă și de coniac din comună.

În cadrul evenimentului a fost organizat un concurs între producatorii din comună, la care s-au înscris 41 de concurenți. La eveniment au fost prezente și parohiile din comună care au pregătit pentru degustat preparate tradiționale de pe meleagurile comunei Meseșenii de Jos.

Atmosfera a fost întreținută de către Cosmin Chichișan împreună cu formația Transilvania Band.

În cadrul evenimentului, președintele Federației de Minifotbal a României i-a înmânat primarului Bogdan Bercean, în semn de respect și apreciere, un tricou al echipei naționale de minifotbal, multiplă campionă europenă.

Concureții au partipat la categoriile din concurs: vin alb nobil, vin alb hibrid, vin roșu nobil, vin roșu hibrid, coniac și pălincă de prune.

O comisie formată din specialiști din Cluj, Satu Mare și Hunedoara au jurizat cele peste 80 de probe și au stabilit un clasament final, iar câștigătorii au primit diplome, medalii și un șorț cu inscripția festivalului.

Având în vedere succesul primei ediții, dar și faptul că juriul a descoperit la producătorii din Meseșenii de Jos vinuri, pălincă și coniac de foarte bună calitate, primarul Bogdan Bercean a luat decizia de a organiza anul viitor a doua ediție, semn că festivalul va deveni o tradiție pentru localnici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *