VIDEO |Terheș: „Cea mai mare amenințare la adresa drepturilor femeilor este neputința tot mai multora de a mai defini ce e o femeie”

Primul discurs în Parlamentul European al europarlamentarului Cristian Terheș pe tema problemei cauzate de faptul că tot mai mulți din societate nu mai pot defini ce e o femeie a fost pe data de 15 martie 2023, când acesta a spus că „acest lucru ridică serioase întrebări despre cum drepturile cu adevărat ale femeilor pot fi apărate, când tot mai mulți din societatea noastră nu mai pot defini ce este o femeie”.
Prezentăm mai jos traducerea discursului din engleză, precum și transcrierea lui în engleză.
„Dragi colegi,
Declarația Universală a Drepturilor Omului prevede că „popoarele națiunilor unite […] au proclamat din nou credinţa lor în drepturile [fundamentale] ale omului, în demnitatea şi în valoarea persoanei umane, în drepturi egale pentru bărbaţi şi femei”.
Cu alte cuvinte, o persoană umană poate să fie ori bărbat, ori femeie. Dar ce este o femeie?
O candidată la Curtea Supremă din SUA, când a fost întrebată, nu a putut răspunde.
Acest lucru ridică serioase întrebări despre cum drepturile cu adevărat ale femeilor pot fi apărate, când tot mai mulți din societatea noastră nu mai pot defini ce este o femeie.
Aceasta este cea mai mare amenințare la adresa drepturilor omului, în special a drepturilor femeilor, din moment ce o femeie este tot mai mult considerată a fi un sentiment/senzație, nu o realitate ontologică, ce e diferită de un bărbat.
Bărbați ce se consideră femei sunt acceptați să intre în competiții sportive la categoria de femei, chiar și sporturi de contact sau de ridicări de greutăți, ceea ce în mod clar creează un dezavantaj pentru adevăratele/realele femei.
Sprijinirea apărătorilor drepturilor omului este o datorie pe care o avem pentru a apăra umanitatea.
Iar acest lucru începe prin recunoașterea faptului că bărbații și femeile, cu toate că sunt genetic și biologic diferiți, sunt egali în demnitate și în drepturi. Mulțumesc!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *