Zeci de companii din Sălaj au ajuns pe podium în Topul Național al Firmelor

În acest clasament apar 90 de societăți din județul Sălaj, dintre care 16 pe locul 1, 17 pe locul 2 și 8 pe locul 3.

În ciuda faptului că Sălajul nu figurează pe lista județelor puternic dezvoltate din România, mai mulți agenți economici de aici au reușit să se impună în Topul Național al Firmelor (TNF).TNF a fost realizat, la finele anului trecut, de către Camera de Comerț și Industrie a României.

În acest clasament, 16 firme din Sălaj au reușit să se claseze pe prima poziție, la diferite domenii de activitate. Potrivit Camerei de Comerț și Industrie Sălaj, cele 90 de firme incluse în Top 10 la nivel național au afaceri de 830 de milioane de euro, un profit de 94 de milioane de euro și 4.879 de angajați.

Companiile din Sălaj clasate pe prima poziție la nivel național sunt DBI Global Supply Chain Romania, Sentosa, Barnabas, Manmobila Puiu, Vitalrope Industries, Hanna Instruments, ATL Electronic, Silcotub (foto), Iazul V&V, Boglar Champ, Honey Nectar, Ciobanca, Normand Baum, Yzocas Sistem, Tur Cento Trans și SWE-RO Translator Consult.

Pe primele 10 poziții în TNF se regăsesc 37 companii sălăjene ce activează în industrie, 19 în servicii, 13 în comerț, câte 7 în agricultură, silvicultură, pescuit și construcții, câte 1 în turism și cercetare, dezvoltare, high tech.

TNF a fost realizat ținând cont de cifra de afaceri, profitul și rata acestuia din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane și a capitalului angajat. Au fost avute în vedere domeniile industrie, servicii, comerț, turism, cercetare-dezvoltare și high-tech; agricultură, silvicultură și pescuit, construcții. În Sălaj figurează 7.742 de firme active, cu afaceri de 10,2 miliarde lei și un profit de 1,1 miliarde, cu 28.025 de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *