Zeci de sălăjeni amendați de Poliție pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea

Polițiști, jandarmi și polițiști locali au continuat și la acest sfârșit de săptămână activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Aproape 70 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.
În perioada 14-15 noiembrie a.c., echipele de control au verificat cu privire la respectarea măsurilor impuse 5653 de persoane, 266 mijloace de transport persoane, dintre care 221 au fost mijloace de transport public în comun.
De asemenea au fost verificate și 209 societăți comerciale, dintre care 139 au fost restaurante/terase/alte medii de interes.
Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 286 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 216 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 15 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina și 55 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.
Alte 42 de sancțiuni au fost aplicate de jandarmii salajeni, dintre care 33 pentru nepurtarea măștii de protecție, iar nouă fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.
30 de sancțiuni au fost aplicate și de polițiștii locali, dintre care 26 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și patru pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.
Totodată, au fost desfășurate și 34 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost aplicate 252 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la suma de 152800 lei.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte toate restricțiile impuse și să nu se expună la riscuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *