Zilele Comunei Vârșolț| Primarul Breda Lajos a inaugurat dispensarul medical și biblioteca

Ediția a 21-a a Zilelor Comunei Vârșolț a avut loc în weekendul care tocmai a trecut, 10-11 septembrie, care au început cu activități sportive, parada motocicliștilor și cu o vizită la pivnițele cu vin. Organizatorii au pus la dispoziție participanților plimbări cu trenulețul pe ruta Vârșolț – Recea Mare.

A doua zi a fost una mai specială. Ziua a început cu slujba religioasă la monumentul eroilor situat între Biserica Ortodoxă și Biserica Reformată din centrul comunei.

La ceremonia religioasă au participat zeci de localnici, reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, oameni politici și invitați din străinătate. Slujba oficiată de preoți ortodocși și reformați  a fost urmată de depuneri de coroane la monumentul eroilor.

Au fost prezenți și au depus coroane deputatul Seres Denes, prefectul Dari Toma, vicepreședintele CJ Sălaj, Robert Szilagyi, administratorul județului Paul Maghiu, directorul OCPI, Sergiu Panie, șeful Gărzii de Mediu, Răzvan Fazacas, consilierul județean Simonfi Maria, primarul comunei Pericei, Boncidai Csaba, dar si reprezentanți ai comunelor înfrățite din Ungaria.

Evenimentul a continuat cu inaugurarea dispensarului medical și a bibliotecii din Vârșolț, clădire care a fost reabilitată printr-un proiect finanțat prin PNDL 2.

La eveniment au participat deputatul Seres Denes, prefectul Dari Toma, vicepreședintele CJ, Robert Szilagyi, administratorul județului Paul Maghiu și primarul din Pericei, Boncidai Csaba.

A urmat apoi prezentarea lucrărilor de reparații la școala din localitate, dar și vizitarea unei expoziții despre bogățiile toamnei.

În incinta Căminului Cultural din Vârșolț a avut loc premierea cuplurilor de aur care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Au fost 9 cupluri premiate, dar doar 6 au putut fi prezente fizic la eveniment. Primăria Vârșolț a oferit acestora o diplomă aniversară și un buchet de flori.


După ora 15.00, invitații au schimbat locația și s-au mutat la locul pregătit pentru programul artistic. Pe scenă au urcat Oana Silvana Pocola, prezentatoare TV la Hora, formația de dansuri Rozmaring din Vârșolț, Ansamblurile Folclorice Bujorii Cehului și Berekeny, ambele din Cehu Silvaniei, Alexandra Antal, formațiile de dansuri Bokreta din Crasna și Makvirag din Ip, Laura Valea și Grupul de Teatru Amator din Boghiș.

De la ora 19 a concertat Slager Tibo, iar seara de concertesa terminat cu un show al celor de la Dred&Doris. Puțin după ora 21.00 a avut loc un spectacol cu apă și lumini, apoi seara a continuat cu discotecă în aer liber pentru tineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *