Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice sărbătorită la Șimleu Silvaniei

CARP Simleu Silvaniei organizează anual, la 1 octombrie, Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, pentru promovarea drepturilor acestora şi, totodată, o dovadă în plus a preţuirii sincere şi a respectului pe care noi o datoram persoanelor de vârsta a treia, pentru eforturile şi acumulările din societate, realizate de acestea de-a lungul timpului.

Manifestarea a inceput cu intonarea Imnului de Stat. A urmat un recital de poezie din partea doamnei Leontina Tulbure si domnul George Muresan continuat cu înmânarea de Diplome de Onoare.

Sărbătorirea acestei zile reprezintă un prilej pentru autorităţile locale, pentru organizaţiile de pensionari, de a cinsti varsta de aur.

Cei prezenti s-au bucurat de vizionarea unui program artistic , sustinut de nepotii bunicilor din oras.

La manifestarea condusa de Presedintele CARP Simleu Silvaniei, Ioan Mos, au fost prezenti reprezentantii autoritatilor locale, iar Primarul orasului Simleu Silvaniei, domnul Lazar Cristian, a sustinut o alocutiune de multumire si pretuire.

„LA MULȚI ANI SENIORILOR!

1 octombrie e o zi specială în care trebuie să ne aplecăm cu respect în fața părinților și bunicilor noștri, cei care ne-au fost mereu alături, care ne-au fost modele și care ne-au pregătit pentru viață.

Vârstnicii sunt resursa inepuizabilă în a îndruma noile generații, a înțelepciunii, cărora le suntem datori și de care trebuie să avem grijă. Prin munca şi sacrificiul lor ne-au clădit prezentul şi ne-au făcut posibil viitorul.

Nelson Mandela spunea că „O societate care nu își prețuiește persoanele în vârstă își neagă rădăcinile și își periclitează viitorul”.

Să nu-i uităm pe bunicii noștri și să le facem viața cât mai bună, fiecare acolo unde suntem!

La mulți ani dragii mei!”, transmite primarul orașului Șimleu, Cristian Lazăr. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.