Ziua Românilor de Pretutindeni, sărbătorită luni, la Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău

Sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni, înconjurați de oameni faini, teatru, artă și povești! Vă dăm întâlnire luni, 29 mai 2023, de la ora 12:00, la un eveniment de excepție, găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău!

Vor fi alături de noi artistul plastic Anamaria Bodea, Oana Marin – cadru didactic al departamentului de Artă Teatrală Sibiu, Facultatea de Litere și Arte a ULBS, coordonator artistic și Valer Simion Cosma, directorul Bibliotecii Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, împreună cu studenții care pun în scenă Sunt una dintre fortunate, un spectacol dureros de actual, scris după o documentare de 3 săptămâni în satele Sălajului, despre sutele de mii de copii ai căror părinți au luat calea străinătății!

Publicul va putea intra în dialog cu Valer Simion Cosma, istoric, antropolog, publicist și director de bibliotecă, fondator al Centrului pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale, al unor proiecte educaționale și programe de rezidențe extrem de apreciate: Conferințele de vară de la Telciu/Telciu Summer Conferences, Telciu Summer School/Școala de vară de la Telciu, Anonimii Migrației sau Culese din rural!

Bucuria din lacrimi este un eveniment organizat de Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj și Direcția Județeană pentru Cultură Sălaj, în colaborare cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Consiliul Județean Sălaj.

              Intrarea este liberă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.