Prognoza meteo pentru următoarele zile arată temperaturi scăzute, îngheț și brumă

⚠️Scurt info, valabil pentru diminețile zilelor de Luni, Marți, Miercuri și Joi: Temperaturi negative➖, îngheț la sol❄, brumă‼️, potrivit celor de la Severe Weather Alert – Sălaj.

ℹÎn aceste zile, vremea va fi mai ușor mai rece decât ar fi normal, iar noaptea, temperaturile vor scădea sub 0°C, cauzând înghețul la sol, iar pe fondul cerului senin, se va depune brumă!

✅Mai jos vom face o repartizare a minimelor și maximelor care se prognozează în zilele următoare:

📍Luni: minime cuprinse între -3/1°C, maxime cuprinse între 8/11°C

📍Marți: minime cuprinse între -4/0°C, maxime cuprinse între 9/13°C

📍Miercuri: minime cuprinse între -3/0°C, maxime cuprinse între 10/14°C

📍Joi: minime cuprinse între 0/2°C, maxime cuprinse între 16/19°C.

🌤Așadar, în următoarele dimineți vremea va fi rece, și din păcate înghețul își va face apariția. Vremea în aceste zile va fi bună, Luni local se vor semnala averse de ploaie🌦 în zonele joase(posibil local fiind însoțite și de măzăriche) iar în zonele înalte pot fi averse de lapoviță/ninsoare🌨, pe lângă cele de ploaie,depinzând doar de temperatură🌡. În rest, Marți, Miercuri și Joi vremea va fi frumoasă cu cer variabil, temporar chiar senin☀️. Joi se va încălzi simțitor📈, temperaturile fiind plăcute. În toate aceste zile, dimineața,din cauza cerului senin se va depune brumă, iar împreună cu înghețul la sol și temperaturile scăzute vor ,,ataca” florile🌸 pomilor care sunt deschise. Totuși, nu peste tot vor coborî📉 așa mult temperaturile, iar datorită faptului că temperaturile minime sunt în general apropriate de 0°C, sperăm că pomii vor scăpa doar cu mici ,,pagube”.

❗Notă: În diminețile de Marți, Miercuri și Joi, local vor fi inversiuni termice🌡 (în zonele înalte va fi mai cald ca în cele joase, și totodată sunt șanse să avem local chiar foehn pe lanțul Munților Meseș(vântul umed și rece traversează Munții încălzindu-se, și coboară pe partea cealaltă sub formă de vânt cald și uscat, prin urmare temperaturile cresc, manifestarea acestui vânt fiind pe spații mici).

Analiză, Text, Editare și Foto: Sergiu Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *