Lucian Bode este noul secretar general al PNL, concret, al doilea om în partid

După ce în 2020 președintele PNL Sălaj Lucian Bode a câștigat conducerea Consiliului Județean și un număr record de primării – 28, apoi la alegerile parlamentare a reușit să-și adune numărul necesar de voturi pentru a intra în Camera Deputaților, cariera politică a sălăjeanului a luat o ascensiune fulminantă. A fost numit ministru al Transporturilor în Guvernul Orban.

La Congresul pentru debarcarea lui Orban și alegerea lui Cîțu, Lucian Bode s-a plasat de partea lui Cîțu astfel că a primit din nou un fotoliu de ministru, cel al Afacerilor Interne, iar în partid a urcat în funcția de prim-vicepreședinte.

Azi, la Congresul PNL, Lucian Bode s-a validat ca un lider important al PNL, fiind desemnat de președintele PNL, Nicolae Ciucă, în funcția de secretar general al PNL, a doua poziție ca forță în partid. Bode este omul de încredere al premierului Nicolae Ciucă.

Cert este că Lucian Bode a reușit în doar un an și jumătate să urce ierarhic în PNL pe cele mai înalte culmi, fiind un apropiat al premierului Ciucă și la fel de apropiat și cu președintele Klaus Iohannis.


Nicolae Ciucă, unicul candidat la funcția de președinte al Partidului Național Liberal, a fost ales cu peste 1000 de voturi valabil exprimate din totalul de 1200. Premierul Ciucă a avut o susținere puternică din partea a peste 40 de filiale ale partidului, iar sondajele indică o cotă ridicată de încredere, peste peste 30% față de 10%, cota pe care a atins-o Florin Cîțu.

Secretarul general al partidului desemnat de Nicolae Ciucă, noul președinte al PNL este Lucian Bode. Ministru al Internelor, Lucian Bode, a renunțat la funcția de prim-vicepreședinte al Partidului. Funcția vacantată îi revine lui Dan Motreanu, liderul PNL Giurgiu.


Lucian Nicolae Bode (n. , Valcău de Jos, Salaj, România) este căsătorit și are doi copii. Lucian Bode a fost consilier local, consilier județean, iar în prezent se află la al patrulea mandat de deputat.

Este secretarul general al Partidul Național Liberal. Lucian Bode a condus Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor în cadrul Guvernului Ludovic Orban. Bode a mai condus Ministerul Economiei în cadrul Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu. În prezent conduce Ministerul de Interne din 23 decembrie 2020 în cadrul Guvernului Florin Cîțu și din 25 noiembrie 2021 până în prezent este tot ministrul Afacerilor Interne în cadrul Guvernului Nicolae Ciucă. Lucian Bode a mai fost și ministru interimar al Justiției în perioada 1 sept. 2021 – 25 noiembrie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *