Anul 2022 – anul investițiilor și proiectelor de dezvoltare pentru comuna Chieșd

Comuna Chieșd este formată din  satele Chieșd (reședința), Colonia Sighetu Silvaniei și Sighetu Silvaniei. Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Chieșd se ridică la 2.420 de locuitori.

La alegerile locale din 27 septembrie, Leontin Chiş a câștigat al doilea mandat de primar al comunei Chieşd, reuşind să obţină un procentaj de 48% din voturi. Social-democratul Leontin Chiș a fost votat de 455 de cetăţeni.

Consiliul Local Chieșd este format din 6 consilieri PSD, doi consilieri PNL, doi consilieri USR-PLUS și 1 consilier PMP. Cu şase consilieri, PSD are majoritate în Consiliul Local, astfel că viceprimarul ales din rândul consilierilor locale este Călin Tout de la PSD.

”Am preluat al doilea mandat de primar cu gânduri bune şi cu speranţa că vom dezvolta comuna Chieşd. Ne aşteaptă patru ani de muncă, dar lumea să aibă încredere în echipa Primăriei că vom munci doar în folosul cetăţenilor. Am spus-o şi în mandatul trecut, eu voi fi primarul tuturor locuitorilor comunei”, a declarat primarul Leontin Chiş.

Anul 2022 – anul investițiilor și proiectelor de dezvoltare pentru comuna Chieșd

„Dragi cetățeni ai comunei Chieșd,

Aș dori să vă mulțumesc pentru încrederea pe care ați avut-o de a-mi acorda să conduc destinele comunei Chieșd, al cărui cetățean sunt și mă mândresc cu acest fapt că reprezint cei mai harnici și onești oameni din județul Sălaj. Recunosc că sunt mulți în fața cărora trebuie să îmi plec capul și îi felicit pentru inițiative și le doresc mult succes și sunt câțiva care nu văd decât cea ce este rău și le doresc multă sănătate și unora și altora. Eu  îmi voi face datoria de primar și pentru unii și pentru alții. 

Vreau ca tot ce voi face să fie în folosul tuturor cetățenilor și să rezolv cât mai multe dintre problmele noastre. Aș dori să exemplific câteva din prioritățile noastre:

 1. FINALIZAREA LUCRĂRILOR DE INTRODUCERE A APEI ȘI CANALIZAREA ÎN COMUNA CHIESD CARE SE COMPUNE DIN 2 PROIECTE – UNUL PENTRU EXTINDERE CARE ESTE SPRE FINALIZARE ȘI AL DOILE ÎMPREUNĂ CU COMUNA BOCȘA CARE SE AFLĂ ÎN LUCRU 
 2. ÎMBUNĂTIREA ACTULUI DE ÎNVĂTĂMĂNT PRIN CONSTRUIREA UNEI SĂLI DE SPORT LA ȘCOALĂ ȘI UNELE DOTĂRI PENTRU ȘCOALĂ – Proiectul ESTE ÎN LICITATIE PENTRU EXECUȚIE
 3. MODERNIZARE DRUMURI COMUNALE STRĂZI ȘI TROTUARE ÎN COMUNA CHIEȘD, DEPUS LA MINISTERUL DEZVOLTĂRII PE PROGRAMUL ANGHEL SALIGNY
 4. AMENAJAREA CURSURILOR DE APĂ ÎN COMUNA CHIEȘD, DEPUS LA C.N.I. ESTE ÎN LICITAȚIE PENTRU EXECUȚIE
 5. CONSTRUIREA DE CAPELE ÎN CHIEȘD ESTE ÎN EXECUȚIE, IAR SIGHETU SILVANIEI URMEAZĂ PROCEDURILE DE LICITAȚIE
 6. RENOVAREA CONSERVAREA ȘI PUNEREA IN VALOARE A BISERICII DE LEMN DIN CHIEȘD, DEPUS LA C.N.I. ȘI AȘTEPTĂ PROCEDURA DE LICITAȚIE PENTRU EXECUȚIE
 7. EXTINDERE BAZĂ SPORTIVĂ PRIN AMENAJAREA CORESPUZĂTOARE A TERENULUI DE FOTBAL, TRIBUNE ȘI VESTARE CORESPUNZĂTOARE ȘI CONSTRUIREA UNUI TEREN SINTETIC, DEPUS LA C.N.I. AȘTEAPTĂ PROCEDURA DE LICITAȚIE PENTRU EXECUȚIE
 8. EXTINDEREA REȚELEI ELECTRICE ESTE DIN BUGETUL LOCAL
 9. MODERNIZAREA ILUMINATULUI PUBLIC DEPUS LA FONDUL DE MEDIU
 10. CONSTRUIREA DE TROTUAR, DIN BUGETUL LOCAL
 11. INFIINȚAREA ȘI PUNEREA ÎN FUNCȚIUNE A REȚELEI DE GAZ ÎN COMUNĂ, PREGĂTIREA PENTRU DEPUNERE PE PROGRAMUL P.N.R.R.
 12. CONSTRUIREA UNEI CREȘE DEPUS LA C.N.I ÎN AȘTEPTARE DE ANALIZĂ.
 13. EXTINDEREA SI RENOVAREA SEDIULUI PRIMĂRIEI,DEPUS LA C.N.I. ÎN PROCEDURĂ DE LICITAȚIE PENTRU EXECUȚIE.
 14. COSTRUIREA UNEI PARCĂRI LA CIMITIRUL DIN CHIEȘD DIN BUGETUL LOCAL.
 15. MARCAJE ȘI INDICATOARE RUTIERE PE STRĂZILE DIN COMUNA CHIEȘD, DIN BUGETUL LOCAL
 16. AM ÎNCERCAT PRIN SPRIJINUL PENTRU ECHIPA DE FOTBAL SĂ CREEZ O ATMOSFERĂ DE COMPEȚIE SPORTIVĂ FIINDCĂ CRED CĂ ESTE NEVOIE DE OAMENI SĂNĂTOȘI ȘI FIZIC ȘI PSIHIC – VREAU SĂ VĂ SPUN CĂ VA CONTINUA ȘI ÎN VIITOR.

Doresc să vă spun că la fiecare din proiectele amintite se lucrează, dar este muncă de birou multă care nu se vede în teren. 

Trebuie să amintesc tuturor că știu toate problemele administrative care vă frământă și sunt deacord cu dumneavoastră și mă interesează, dar doresc să spun că nu este nicio legătură între un proiect și celălalt, decât că toate sunt pentru noi, dar artificiile, casa parohială, capela și alte exemple nu au nici o legătură cu drumul de grajduri cum nu are legătură nici cu o altă finanțare. Fiecare este cuprinsă într-un proiect și când vine rândul se trece la execuție eu personal aș vrea toate deodată. Am capacitatea de a le coordona, dar sunt  finanțări diferite. Doresc să  vă spun că am pus și pun suflet în tot ce fac pentru această comună pe care o iubesc la fel cum vă iubesc și pe dumneavoastră toți. 

Doresc tuturor cetățenilor comunei un început de an liniștit cu sănătate și speranța că totul va fi mai bine în anul 2022. La mulți ani”, transmite primarul Comunei Chieșd, Leontin Chiș. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *