ATENȚIE! Exercițiu de alarmare publică

În contextul desfășurării activității din cadrul ”Săptămâna Protecției Civile”, din perioada 25.02 – 4.03. 2023, Primăria municipiului Zalău comunică faptul că, mâine, 01.03.2023, se va organiza și desfășura un exercițiu de alarmare publică, denumit generic ”Miercurea Alarmelor”, în intervalul orar 10.00 – 11.00.
Această activitate se desfășoară pentru obținerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor de transmitere a mesajelor de alarmare (sirene), precum și pentru antrenarea autorităților publice locale, operatori economici și pregătirea populației prin cunoașterea semnalelor de alarmare.
Scenariile vizează manifestarea tipurilor de risc generatoare de situații de urgență/protecție civilă (inclusiv pericolul atacului aerian), care impun alarmarea populației.
Scopul exercițiului ”Miercurea Alarmelor” este antrenarea personalului dispeceratelor ISUJ, al autorităților publice locale, operatorilor economici și pregătirea populației prin creșterea gradului de cunoaștere a semnificației semnalelor de alarmare și verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică, în situații de protecție civilă.
Semnalele de alarmare publică acustică a populației, instituțiilor publice și operatorilor economici sunt:
– Semnalul de Alarmă Aeriană care se compune din 15 sunete a 4 secunde ficecare, cu pauză de 4 secunde între ele;
– Semnalul de Alarmă La Dezastre care se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele;
– Semnalul Prealarmă Aeriană care se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele ;
– Semnalul Încetare Alarmă se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durată de 2 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *