Bărbatul de 36 de ani care a provocat accidentul din Ileanda a fost reținut de polițiști

Ieri, 7 septembrie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ileanda au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de bărbatul, de 36 de ani, din județul Sălaj, care ar fi provocat accidentul rutier din 6 septembrie, în localitatea Ileanda.

În urma administrării probatoriului în dosarul penal privind comiterea infracțiunilor de conducere fără permis, refuz de recoltare probe biologice și vătămare corporală din culpă, în cursul zilei de ieri, 7 septembrie, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore,  față de bărbatul, în vârstă de 36 de ani.

Evenimentul rutier s-a produs la data de 6 septembrie, pe Drumul Județean 110C, când un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din direcția Dolheni către Ileanda, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care circula în aceeași direcție.

În urma impactului, autoturismul condus de bărbatul de 36 de ani a fost proiectat într-un alt autoturism, condus de un bărbat, de 73 de ani, din județul Timiș, care a suferit leziuni ușoare.

Rezultatele testării cu aparatul etilotest au evidențiat faptul că, șoferul din Sălaj consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, respectiv avea 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării de mostre biologice, însă acesta a refuzat să se supună recoltării.

În cazul bărbatului din județul Timiș, rezultatul testării a fost negativ.

Verificările polițiștilor au evidențiat faptul că bărbatul din Sălaj nu poseda permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente, în vederea administrării întregului probatoriu.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *