Coaliția a finalizat acordul pe împărțirea funcțiilor de prefecți și subprefecți. Dari Toma rămâne prefectul Sălajului

Coaliția a finalizat acordul pe împărțirea funcțiilor de prefecți și subprefecți, astfel că PSD va avea 20 de prefecți, inclusiv Capitala, PNL – 18, iar UDMR – 4, au declarat pentru G4Media.ro surse din coaliție.

De asemenea, PSD va avea 39 de posturi de subprefect, PNL – 31, UDMR – 10, iar Minoritățile – 5.

În București, PSD va deține funcția de prefect și va avea și un post de subprefect, iar PNL și UDMR câte un post de subprefect.

G4Media.ro a scris în 8 decembrie că pesediștii l-ar susține pentru funcția de prefect pe Alexandru Hazem Kansou, fost director general STB în mandatul de primar al Gabrielei Firea. Hazem Kansou a fost consilier general din partea PNL, dar a fost exclus din partid în februarie 2020 după ce a votat alături de PSD. În prezent, funcția de prefect al Capitalei este deținută de PNL, care a numit-o în octombrie pe Alexandra Georgiana Văcaru.

Lista prefecți:

– PSD: București, Neamț, Bacău, Tulcea, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Bistrița-Năsăud, Timiș, Vrancea, Caraș-Severin, Dâmbovița, Giurgiu, Iași, Prahova, Galați, Brăila, Ialomița, Ilfov, Satu Mare.

– PNL: Maramureș, Cluj, Bihor, Alba, Sibiu, Suceava, Constanța, Mureș, Argeș, Călărași, Hunedoara, Brașov, Teleorman, Botoșani, Gorj, Buzău, Olt, Vaslui.

– UDMR: Arad, Covasna, Harghita, Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.