Dinu-Iancu Sălăjanu, președintele CJ Sălaj: „Trebuie să încurajăm învățământul profesional și tehnic”

🤝 Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a făcut, astăzi, o vizită la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sălaj, instituție a cărei finanțare este asigurată de la bugetul județului.

👩‍🏫 Unitatea de învățământ special integrat este specializată în oferirea, coordonarea şi monitorizarea de servicii educaţionale specifice acordate copiilor și elevilor, cadrelor didactice, părinţilor şi membrilor comunităţii, pentru a asigura tuturor accesul la o educaţie de calitate, precum şi asistenţa necesară în acest sens. CJRAE Sălaj oferă servicii specifice prin intermediul a 42 de consilieri școlari, 14 logopezi și nouă mediatori școlari.

✅ În cadrul întâlnirii pe care președintele CJ Sălaj a avut-o cu directorul instituției, Adina Emilia Mesaroș, au fost discutate teme precum cursurile de formare organizate, identificarea soluțiilor optime pentru asigurarea accesului egal al copiilor la educație și pentru combaterea abandonului școlar – în special în comunitățile defavorizate, precum și implementarea de proiecte, în parteneriat cu mediul de afaceri, pentru dezvoltarea învățământului tehnic.

📌 „A fost o bucurie să descopăr la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sălaj o echipă de oameni dedicați și inimoși, care înțeleg pe deplin responsabilitatea pe care o au pentru menținerea în sistemul de învățământ obligatoriu a tuturor copiilor din comunitățile noastre, indiferent de particularităţile psihosociale şi individuale ale acestora. Sunt un susținător al învățământului profesional și tehnic, și cred că este important să ne încurajăm copiii să se îndrepte către o formă de învățământ unde pot să învețe o meserie. Din acest motiv, ne dorim ca împreună cu CJRAE Sălaj și cu agenții economici din județ, să implementăm proiecte prin care să venim atât în sprijinul tinerilor, pregătindu-i pentru meserii cerute pe piața muncii, cât și al mediului de afaceri care se confruntă cu o criză a forței de muncă”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *