Consilierii locali ai PNL Zalău au spus NU scumpirilor propuse de Primăria Zalău

↖️La Proiectul de Hotărâre nr. 1, consilierii locali ai PNL, chiar dacă au susținut mărirea taxelor și impozitelor cu rata inflației, nu au fost de acord cu majorarea tarifelor pentru închirierea spațiilor comerciale din piețele agroalimentare din oraș.
Trebuie avut în vedere că producătorii locali se află într-o perioadă foarte grea și că aceștia trebuie încurajați. Consilierii PNL au atras atenția că Primăria nu ar trebui să aștepte să facă profit de pe spațiul destinat pieței, ci să asigure un serviciu public benefic atât pentru cetățeni cât și pentru producătorii locali.
Scumpirea chiriilor va duce la descurajarea producătorilor locali să vândă în piețe, dar și la scumpirea produselor care, având o calitate superioară, au oricum prețuri mai ridicate decât cele comercializate în supermaketuri. În aceste condiții, oare vom fi nevoiți să mergem până în Crasna după o legumă de calitate?

↖️Majorarea procentului de la 0,4 la 0,6 la valoarea impozabilă a clădirilor nerezidențiale utilizate în activități pentru domeniul agricol a fost un alt aspect cu care consilierii PNL Zalău nu au fost de acord. Justificarea Primăriei că unii comercianți desfășoară alte activități decât cele prevăzute în autorizația de construcție (care ar fi în domeniu agricol) nu are fundament. Consilierii peneliști au susținut că soluția este depistarea și punerea în legalitate a acelor comercianți care evită normele legale în vigoare, nu majorarea tarifelor pentru cei care chiar desfășoară activități agricole.

↖️La același proiect, echipa liberală nu a fost de acord ca prețul pentru închirierea spațiilor aflate în proprietatea Primăriei Zalău să fie la fel indiferent de zona în care se află imobilele respective. Nu este normal ca un spațiu din zona centrală a orașului să aibă același preț cu un spațiu din zona periferică.

↖️La Proiectul de Hotărâre nr.9, consilierii locali ai PNL au obiectat cu privire la majorarea tarifelor biletelor și abonamentelor la transportul public în comun. Nu e normal ca în Cluj-Napoca, unde sunt distanțe mai mari și condiții mai bune de transport, prețul unui bilet de două călătorii să fie de 5 lei, iar la Zalău să coste 6 lei. Ba mai mult, în Cluj-Napoca, vinerea e la liber. Prin majorare, Primăria va reuși să descurajeze transportul în comun și o să aglomereze și mai tare orașul, și așa sufocat de numărul mare de mașini.

↖️La Proiectul de Hotărâre nr. 13, consilierii liberali nu au votat mărirea salariilor în Clubul Sportiv “Sport Club Municipal Zalău”, în condițiile în care obiectivele lor sunt departe de a fi realizate, iar în public au fost doar scandaluri cu personal căpușat politic.

⛔Din păcate, aceste proiecte au avut voturile majorității și vor intra în vigoare.

✔️Pe de altă parte, consilerii locali ai PNL au susținut Proiectul de Hotărâre nr.28, votând poziția Primăriei prin care informează investitorul că nu le-a fost luat dreptul de construi, ci doar ca trebuie să respecte condițiile în vigoare ale Planului Urbanistic General.

✔️De asemenea, la Proiectul de Hotărâre nr.30 au votat pentru achiziționarea serviciilor unei firme de avocatură pentru a reprezenta Primăria în procesul cu Eparhia Reformată Piatra Craiului. Consilierii PNL Zalău consideră că toate clădirile în care funcționează Colegiul Național Silvania Zalău trebuie să rămână în administrarea Primăriei, altfel riscă să dispară cel mai prestigios colegiu din Sălaj.

🔝Rolul consilierilor este să prezinte și să găsească soluții la problemele cetățenilor în ședințele de consiliul local. Puteți transmite propuneri, sugestii sau sesizări pe adresa de e-mail pnl.zalau@yahoo.com.

Comunicat de presă emis de PNL Zalău 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.