Europarlamentarul Cristian Terheș cere demisia președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Trei grupuri politice din Parlamentul European, PPE, S&D și Renew Europe, au discutat, marți seara, cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, căreia i-au cerut mai multe informații despre stocurile de vaccinuri și contractele cu companiile farmaceutice și i-au lansat invitația de a avea o dezbatere mai amplă la o ședință de plen.

Europarlamentarii conservatori și cei de stânga au criticat decizia șefei CE de a se întâlni doar cu anumite grupuri politice și vor, de asemenea, o dezbatere în Parlamentul European, în sesiunea plenară de săptămâna viitoare.

Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) susține că, în loc să ofere explicații publice, președintele von der Leyen a ales să organizeze întâlniri cu ușile închise cu unele grupuri politice ale Parlamentului European.

„Grupul ECR condamnă ferm acest comportament și solicită Comisiei să ofere o explicație cuprinzătoare a gestionării strategiei sale de vaccinare în timpul sesiunii plenare a Parlamentului de la Bruxelles de săptămâna viitoare”, precizează un comunicat de presă al ECR.

Conservatorii din Parlamentul European sunt nemulțumiți că nu se cunosc detalii despre contractele pe care Comisia Europeană le-a semnat cu opt producători pentru aproximativ 2 miliarde de doze de vaccin.

O altă nemulțumire a ECR este legată de modul în care CE a acționat în relația cu Irlanda de Nord.

„Apoi, în fața deficitului de vaccinuri, președintele Ursula von der Leyen a anunțat că UE va declanșa articolul 16 din Protocolul Irlandei de Nord, în încercarea de a bloca exporturile de vaccin COVID-19 din Uniune. Deși ulterior Comisia Europeană și-a schimbat decizia, anunțul a stârnit deja critici semnificative de ambele părți ale frontierei irlandeze, punând relația blocului cu Regatul Unit și Irlanda de Nord sub o presiune considerabilă”, mai precizează ECR.

Europarlamentarul Terheș cere demisia președintei Comisiei Europene Ursula

Europarlamentarul conservator Cristian Terheș a acuzat-o pe doamna Ursula von der Leyen că „a promis și nu a îndeplinit deloc” angajamentul său de a asigura suficiente doze împotriva Covid.

Eurodeputatul sălăjean Terheș a adăugat: „Trebuie să demisioneze înainte de a face mai multe daune solidarității UE și de a pune viața europenilor în pericol. Cu siguranță, Parlamentul European poate vedea că acest ministru care a eșuat în Germania este promovat excesiv și nu are legătură cu realitatea în calitate de șef al Comisiei.”

One thought on “Europarlamentarul Cristian Terheș cere demisia președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *