Patru tineri care făceau trafic de droguri, arestați de DIICOT

M

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sălaj, au documentat activitatea infracțională a cinci tineri bănuiți de trafic și consum de droguri de risc. Patru dintre aceștia au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile.

Din cercetări a reieșit că, din iulie 2020 până în prezent, cinci persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 31 de ani, din județul Sălaj, ar fi avut preocupări pe linia traficului de droguri, respectiv ar fi achiziționat, deținut, consumat și comercializat droguri de risc, către diverse persoane din județul Sălaj, la un preț care ar fi variat în funcție de tipul și cantitatea tranzacționată.

Astfel, la data de 31 mai a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sălaj, au efectuat 10 percheziții în orașele Zalău și Jibou. Au fost percheziționate 5 locații și 5 autoturisme ale unor tineri din județul Sălaj, cu vârste cuprinse între 19 și 31 de ani.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetării, 60 de grame de cannabis, 9 ciuperci halucinogene, 2 pastile de ecstasy, o țigară confecționată artizanal, care conținea cannabis, 155 de plicuri cu închizătoare tip zip-lock goale, o narghilea, 3 cântare electronice, 6 grindere, diverse ambalaje cu urme de substanță vegetală verde olive, o tabletă, 6 telefoane și 6 cartele SIM.

Procurorul de caz a dispus, față de 4 dintre persoane, reținerea pentru 24 de ore, iar instanța, ieri, 1 iunie, a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Cei patru tineri arestați preventiv sunt:

MASTAN ALEXANDRU BOGDAN Inculpat
POP CĂTĂLIN VASILE Inculpat
POP ALEXANDRU CĂTĂLIN Inculpat
FECHETE AUREL RĂZVAN Inculpat

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiuni au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *