PNL SM: Bilanț un an de guvernare liberală: investiții în sănătate, fonduri europene atrase, creșterea salariului mediu

Liderii PNL Satu Mare – Adrian Cozma, Ioan Savu și Ovidiu Duma – candidații liberali la Parlamentul României, au prezentat în cadrul unei conferințe de presă, realizările unui an de guvernare, în condiţii dificile cauzate de pandemie.

Candidatul PNL la alegerile parlamentare, Adrian Cozma – președintele PNL Satu-Mare, a prezentat măsurile de sprjin pe care PNL le-a implementat în timpul pandemiei, pentru a atenua efectele crizei economice.

Liberalii i-au acuzat pe social democrați de ipocrizie atunci când solicită în campanie bani pentru spitale și pentru dotarea acestora, având în vedere că nu au investit în Sănătate.

”În 2019, când am preluat guvernarea, pentru 2020 ne așteptau deja 50 de miliarde de lei, bani împrumutați în trecut, care trebuiau plătiți și facturi neplătite de 30 de miliarde de lei. În primele două luni a trebuit să plătim acele facturi restante și a trebuit să construim bugetul pentru 2020. Am construit bugetul cu obiectivul clar de a arăta o consolidare fiscală și o mai mare importanță a investițiilor. Este un alt angajament pe care l-am făcut după ce PNL preluat guvernarea, de a aloca mai multe resurse investițiilor și de a nu retrage aceste resurse și a le aloca către alte sectoare din economie.  În ciuda crizei economice, Guvernul liberal a alocat o sumă record pentru investiții – 35,4 de miliarde de lei”, susține avocatul Adrian Cozma.  

Adrian Cozma a amintit o parte dintre măsuri luate de Ministerul Finanțelor:

• Corectarea unor greșeli ale guvernului PSD prin ordonanța 1/2020. Au fost eliminate: supraaciza la carburant, ceea ce a însemnat imediat o reducere a costului prețului la pompă de care au beneficiat toți românii, impozitarea contractelor part-time, toate taxele introduse de ordonanța 114 care a distrus și în 2019 a aruncat sectorul industrial în recesiune.

• Pandemia COVID-19 a prins România cu zero stocuri de medicamente și materiale sanitare, după ce guvernul PSD a preferat să folosească banii în alte scopuri. Guvernul PNL a pregătit rapid stocurile de rezervă și a alocat banii necesari pentru achiziția de echipamente și materiale necesare în regim de urgență.

• Prorogarea termenului de plată pentru impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020;

• Amânarea ratelor la credite pentru o perioadă cuprinsă între o lună și nouă luni, care să nu depășească data de 31 decembrie 2020. De această măsură au beneficiat 321.000 de români.

• După eliminarea taxelor și în plină criză, Guvenul PNL a adus deja trei luni la rând – august, septembrie, octombrie 2020 – mai multe venituri la buget decât PSD în 2019. În septembrie 2020, la buget au intrat cu 7,6% mai mulți bani decât în septembrie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *