Poliția a dat peste 300 de amenzi în valoare de peste 88.000 lei doar într-o singură zi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al Judeţului Sălaj, prin inspecția de prevenire și personalul operativ continuă permanent să desfășoare acțiuni de informare, prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus, astfel că în data de 12.11.2020, activitatea se prezintă astfel:
– 44 misiuni de informare a populaţiei cu privire la regulile/măsurile de limitare şi răspândire a noului coronavirus, din 22 UAT- uri cu localitățile aferente, care au depășit incidența cumulată a cazurilor Covid 19, de 1,5 respectiv 3 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, prin mesaje preînregistrate din autoturisme;
– 6 acțiuni independente pe linia respectării regulilor şi măsurilor impuse de legislaţia în vigoare pe linia Covid 19, în care au fost verificați 32 de operatori economici și 3 instituții.
Activităţile sunt organizate zilnic în contextul creşterii numărului cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus.
Peste 100 de societăți comerciale verificate în 24 de ore
Polițiști, jandarmi și polițiști locali continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Peste 100 de societăți comerciale au fost verificate.
La data de 12 noiembrie a.c., echipele de control au verificat cu privire la respectarea măsurilor impuse 2278 de persoane, 110 mijloace de transport persoane, dintre care 95 au fost mijloace de transport public în comun. De asemenea au fost verificate și 128 societăți comerciale, dintre care 44 au fost restaurante/terase/alte medii de interes.
Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 180 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 159 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 21 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/ libera circulație.
Alte 22 de sancțiuni au fost aplicate de jandarmii salajeni, dintre care nouă pentru nepurtarea măștii de protecție, iar 13 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea. 19 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală au fost aplicate și de polițiștii locali. Valoarea totală a sancțiunilor este de 46500 lei.
Totodată, au fost desfășurate și 20 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost aplicate 158 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 42000 lei.
În activități au fost angrenați 101polițiști, 81 jandarmi și 24 polițiști locali.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte toate restricțiile impuse și să nu se expună la riscuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *