PSD Sălaj despre alegerile de la Șimleu: „Noul primar ales cu voturi cumpărate din comunitatea de rromi din Pustă”

Alegerile parțiale de la Șimleu Silvaniei care s-au încheiat duminică l-au dat câștigător pe liberalul Mihai Lazăr care a câștigat în fața social-democratului Romeo Sabou cu 400 de voturi diferență. Voturile care i-au adus mandatul de primar lui Lazăr au venit de la rromi din Pustă Vale, unde potrivit Poliției există două dosare penale în lucru pentru mită electorală.
Social-democrații susțin că alegători din Pustă Vale ar fi primit bani de la simpatizanți lieberali pentru a vota cu candidatul PNL, Mihai Lazăr.
PSD Sălaj întărește această suspiciune prin faptul că la alegerile din septembrie 2020 PNL a luat doar 80 de voturi în Pustă, în timp ce duminică, candidatul liberal a luat 498 de voturi, ceea ce lasă loc de interpretări.  Poliția continuă cercetările și așteptăm rezultatul final al investigațiilor.
Cert este că rromi din Pustă Vale l-au făcut primar pe Mihai Lazăr, astfel că liberalul a devenit cel mai tânăr primar de oraș din România.
„Mulțumim șimleuanilor care, la alegerile din data de 27 iunie, au votat candidatul Partidului Social Democrat – Sabou Romeo!
PSD Șimleu Silvaniei și, implicit, PSD Sălaj au câștigat un număr însemnat de simpatizanți față de ultimele alegeri locale. Cele 2446 de voturi primite duminică de candidatul PSD demonstrează că am reușit un scor bun și că mulți dintre șimleuani au înțeles că orașul trebuie să se regăsească printre orașele dezvoltate.
Cât despre Partidul Național Liberal, față de alegerile de primar care au avut loc anul trecut, liberalii au pierdut voturi și, mai mult, există suspiciunea că primarul nou ales a câștigat alegerile cu voturi cumpărate de la unii alegători din comunitatea de rromi din Pustă. Este greu de explicat cum, aici, în Pustă, la alegerile locale anterioare, PNL a obținut 80 de voturi, iar acum 498 de voturi. Cunoaștem că există două dosare penale deschise pentru mită electorală, iar dacă acest lucru se confirmă, reputația noului primar ar fi grav afectată.
Indiferent de rezultat, deputatul dr. Florian Neaga și consilierii locali se vor implica activ în rezolvarea problemelor comunității din orașul Șimleu Silvaniei”, a transmis PSD Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *