Scandal uriaș în Poliția Română! Ministrul Lucian Bode l-a dat afară pe loc pe șeful IPJ Giurgiu

 

În urma protestului locuitorilor din Bolintin Vale, ministrul de Interne, Lucian Bode, l-a demis, joi, pe șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu, Cătălin Georgescu. Mai departe, el va ocupa o altă funcție în cazul unei alte structuri din cadrul MAI, scrie EVZ.ro

La această decizie s-a ajuns pe fondul nemulțumirilor cetățenilor din Bolintin Vale, care au reproșat autorităților lipsa măsurilor în cazul unor cetățeni de etnie romă care creează probleme în oraș.

Crima comisă marți de un grup de romi de la periferia orașului a fost picătura care a umplut paharul. Astfel, sute de oameni au ieșit pe străzi și au amenințat că își vor face singuri dreptate dacă autoritățile nu iau măsurile care se impun.

Cătălin Georgescu a încercat să ajungă la un acord cu localnicii, dar în urma întâlnirii de joi după-amiaza, la care au participat primarul orașuluiu Bolintin Vale, dar și prefectul județului Giurgiu, nu s-a ajuns la nicio concluzie.

Liderul PSD Giurgiu i-a cerut lui Bode să-l demită pe Georgescu

De altfel, și liderul PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina, a cerut demisia șefului IPJ Giurgiu: Avem un nou scandal uriaş în care este implicată Poliţia Giurgiu! Al doilea, în ultimele 4 zile. Mai mulţi giurgiuveni din Bolintin Vale s-au revoltat faţă de oamenii legii, în urma unui tragic incident în care un om şi-a pierdut viaţa.

Iată că, din nou, Inspectoratul Judeţean de Poliţie(IPJ) Giurgiu este arătat cu degetul de către toată ţara! S-a umplut paharul şi, ca atare, îi cer imperativ ministrului de Interne să îl DEMITĂ pe şeful Poliţiei Giurgiu, Cătălin Georgescu!

I-aş cere demisia chiar inspectorului şef, dar este clar că nu are onoare, având în vedere că s-a spălat pe mâini de orice responsabilitate, de fiecare dată, după atâtea cazuri incredibile, dezbătute intens în presa locală şi naţională: furt dintr-o clădire a IPJ Giurgiu, furt de muniţie de la Postul de Poliţie Mihăileşti, cazul porcului de Crăciun, acuzaţii grave la adresa unor şefi de post susţinuţi şi promovaţi de Georgescu, distrugerea unui alt post de poliţie din judeţ, cazuri grave de furt ori tâlhărie, nesoluţionate nici după ani buni.

Imaginea polițiștilor din Giurgiu, grav afectată

Niciodată, imaginea Poliţiei Giurgiu nu a avut atât de mult de suferit cum s-a întâmplat în ultimii ani, de când la conducerea instituţiei se află Cătălin Georgescu. Consider că inspectorul şef şi-a dovedit incompetenţa cu vârf şi îndesat. Este timpul ca Poliţia Giurgiu să recâştige încrederea şi respectul cetăţenilor!

Este timpul ca toţi profesioniştii din IPJ Giurgiu să îşi facă meseria aşa cum trebuie, fără să mai sufere din pricina aroganţei, nepriceperii, încăpăţânării şi prostiei unuia a cărui singură calitate este că are prieteni în acelaşi partid din care face parte şi şeful său de la Interne!″

Altfel, conform giurgiupesurse.ro, Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne ar fi ajuns joi dimineața la Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu. Scopul? Verificarea modului în care poliţiștii au gestionat scandalul de la Bolintin Vale.

One thought on “Scandal uriaș în Poliția Română! Ministrul Lucian Bode l-a dat afară pe loc pe șeful IPJ Giurgiu

  1. Bode,un mare erou,când nu doarme în mașina SPP-ului și când nu demarează lucrări pentru trei spitale regionale,lansate acum vreo trei ani pe vremurile când era pe la transporturi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *