Secretarul de stat Bogdan Ilea anunță că în 2024 sediile a cinci instanțe vor fi inaugurate

Unul dintre cei mai activi sălăjeni din Guvernul României, av. Bogdan Ilea, secretar de stat în Ministerul Justiției, anunță că în cursul anului 2024, mia multe clădiri în care funcționează sedii ale instațelor vor fi modernizate și inaugurate.

„Avansăm cu pași mari în modernizarea infrastructurii judiciare din România!
În 2024, ne mândrim cu finalizarea unor proiecte ambițioase 🚀, menite să sprijine eficiența și accesibilitatea justiției pentru toți cetățenii.
Printre acestea se numără Palatul de Justiție din Hunedoara, Tribunalul Teleorman, precum și Judecătoriile Coștești, Horezu și Carei.
Aceste investiții majore reflectă angajamentul nostru continuu pentru un sistem de justiție modern, eficient și la îndemâna fiecăruia”, transmite secretarul de stat Bogdan Ilea. 

Avocatul Bogdan Ilea fost numit secretar de stat în Ministerul Justiției la data de 25 februarie 2021, a fost cel mai tânăr decan din țară, în 2015, la 33 de ani, un record în acel moment în ceea ce privește vârsta. Bogdan Ilea a devinit unul dintre cei mai importanți oameni din Ministerul Justiției.

George Bogdan Ilea a urmat studiile de licență și masterat la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai în perioada 2000-2005.

Teza de licență este o lucrare intitulată “Controlul de legalitate al prefectului asupra actelor autorităților administrației publice locale”, iar cea de dizertație “Salarizarea managerilor în sistem corporatist”.

În ianuarie 2005 devine avocat stagiar și urmează un curs pilot de mediere la Craiova, sub tutela Ambasadei SUA și a Ministerului Justiției, iar din 2006 lucrează la cabinetul său de avocatură. Tot în 2006 a absolvit Institutul Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților.

La alegerile parlamentare din 2020, Bogdan Ilea a fost foarte aproape de a câștiga un loc în Senat, după ce a strâns 19.263 de voturi cu 100 mai mult decât deputatul Lucian Bode, care a adunat 19.133 voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *