Senatorul PMP Cristian Lungu cere din nou guvernului deschiderea piețelor

Cer public guvernului PNL, din nou, să reconsidere decizia greșită de a închide piețele românilor!! Prin această decizie se dă o lovitură fatală producătorilor agricoli din mediul rural pentru care piaţa reprezintă singura oportunitate pentru valorificarea producţiei locale!

Uitați-vă la poza de mai jos pt. a înțelege cum se respectă regulile sanitare într-un supermarket din Zalău vs. Hala Agroalimentară din centrul municipiului! Ce studii au stat la baza concluziei că într-o hală agroalimentară, precum un supermarket unde cea mai mare parte a produselor sunt de proveniență străină virusul nu se răspândește, în timp ce într-o altă hală unde produsele sunt de proveniență românească virusul are un grad înalt de răspândire??

Ce vor face acum zecile de mii de mici producători agricoli din Sălaj după ce pieţele se vor închide? Ce vor face cu marfa? Cum vor mai reuşi să-şi întreţină familiile?

În timp ce micii producători agricoli sunt condamnaţi la sărăcie, noua decizie de a închide pieţele agroalimentare este soluţia perfectă pentru lanţurile de supermarketuri. Ca şi cum profiturile imense obţinute de acestea până acum nu erau de ajuns, guvernul le pune pe tavă o nouă oportunitate de îmbogăţire.

Dacă pieţele agroalimentare sunt un pericol pentru sănătatea românilor, supermarketurile, care funcţionează tot în spaţii închise şi care se vor supraaglomera, prin creşterea evidentă a numărului de persoane care trebuie să se aprovizioneze, de ce nu sunt și ele un pericol?

Care este explicaţia logică pentru care aţi decis ca pe fermierii români să-i omorâţi, iar pe marile reţele internaţionale de retail să le îmbogăţiţi şi mai mult?

(p)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *