Tinere din Sălaj și mai multe județe păcălite să se prostitueze prin „metoda loverboy”

Calvarul prin care au trecut două tinere după ce au acceptat propunerea bănoasă a unor bărbați pe care îi cunoscuseră recent. Două tinere au căzut în plasa a doi bărbați care au reușit să le convingă că sunt pregătiți pentru o relație serioasă și asumată.

Când colo, după mai multe întâlniri romantice, fetele au primit o propunere pentru un parteneriat care să le asigure venituri rapide.

Ambele au fost convinse la început să se întâlnească cu alți bărbați după care a urmat calvarul. Cei doi bărbați de 32 și 33 de ani sunt de loc din Călărași, iar pe cele două fete le-ar fi întâlnit în mediul online.

Tinerele din județele Vaslui și Argeș au acceptat să se întâlnească cu cei doi dar și cu alți bărbați. După ce le-au câștigat încrederea, au început să le oblige să se prostitueze. Metoda a funcționat în numai puțin de șase județe: Sălaj, Cluj, Braşov, Arad şi Constanța.

Cei doi indivizi închiriau aparatamete în funcție de cerințele clienților iar tot ei aveau grijă ca fetele să ajungă la adresă. Polițiștii de investigații criminale din Sălaj au intrat pe fir și în urma mai multor percheziții, cei doi au fost reținuți pentru proxenetism.

Denumită de autorităţi „metoda loverboy”, aceasta presupune o interacţionare între traficant şi victimă înainte ca aceasta să fie racolată, în general dintr-o familie săracă pentru a fi cât mai vulnerbilă. Deseori, în aceste cazuri se ajunge la şantaj, amenințare şi chiar violență fizică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *