Trei infracţiuni rutiere constatate de poliţişti

Poliţiştii rutieri au acţionat, la nivel judeţean, miercuri, 5 ianuarie a.c., pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi asigurarea respectării legislaţiei rutiere. Conducerea fără permis şi conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive au fost faptele constatate de poliţişti. Doi dintre şoferi au fost depistaţi pozitiv cu aparatul Drugtest.

La data de 5 ianaurie a.c., ora 10:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe Drumul Naţional 1G, prin localitatea Almaşu.

La volanul autoturismului se afla un tânăr de 23 de ani, din comuna Almaşu.

Testarea cu aparatul Drugtest a evidenţiat prezenţa unor substanţe psihoactive.

O faptă similară a fost constatată de poliţiştii Serviciului Rutier şi după-amiază (5 ianuarie a.c., ora 16.05). Un tânăr de 26 de ani, din comuna Almaşu, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul prin localitatea Almaşu.

Şi în acest caz, aparatul Drugtest a indicat prezenţa unor substanţe psihoactive.

În ambele cazuri, conducătorii auto au fost conduşi la spital, pentru recoltare de probe biologice, în vederea determinării cantităţii de substanţe psihoactive din organism.

La scurt timp (5 ianuarie a.c., ora 17.13) poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Hida au depistat pe Drumul Comunal 24, prin localitatea Jac, un bărbat de 36 de ani, din comuna Creaca, care conducea autoturismul, deşi nu deţine permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Acţiunile poliţiştilor vor continua şi în perioada următoare, principalul obiectiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj fiind siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor grave de circulaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *