Un ministru universal: Lucian Bode, singurul șef de la Justiție fără studii juridice

Lucian Bode, numit ministru interimar al Justiției.

Bode este și ministrul Internelor.

Bode este implicat în dosarul accidentului rutier cu mașina SPP.

Bode, singurul ministru fără studii juridice.

Bode a mai fost la Transporturi și Economie.


La trei a strigat linie, de la al patrulea e floare la ureche. România descoperă că are un ministru cu adevărat universal. A fost pus de Cîțu să se ocupe de Justiția de la care l-a dat afară pe Stelian Ion.

Lucian Bode, șeful Internelor, fost și la Transporturi în guvernul PNL, dar și la Economie, pe vremea PDL-ului este alesul lui Cîțu pentru a prelua portofoliul care poate rupe coaliția de guvernare. Bifează o premieră în istoria modernă – e sigurul șef de la Justiție fără studii juridice. Bode e inginer electrician la bază. Va avea acum de-a face cu tensiunea de la Justiție.

„Am finalizat în urmă cu puțin timp procedurile de predare-primire împreună cu Stelian Ion. Am acceptat să preiau interimatul pentru cel mult 45 de zile, mânat de dorința de a face ca această structură fundametală în structura statului român să funcționeze. Sunt un om al dialogului și echilibrului și am venit aici cu ideea că cetățeanul este în centru și statul îl servește. O altă prioritate a mandatului meu interimar este cea legată de desființarea SIIJ”, a declarat Lucian Bode, la Ministerul Justiției.

Noul șef al Justiției din România este chiar el implicat într-un dosar. Pe 30 august s-a împlinit un an de la accidentul provocat de mașina SPP în care Lucian Bode, pe atunci ministru la Transporturi, se odihnea.

Mașina în care el se afla a depășit o coloană de vehicule aflate în trafic pe linie continuă, a lovit apoi un autoturism și s-a oprit pe marginea drumului. Două persoane au fost rănite, iar Bode s-a ales cu o rană la nas.

Dosarul a fost deschis de Parchetul Judecătoriei Pitești, apoi preluat de cel al Tribunalului Militar, iar în final a ajuns la Secția Militară a Parchetului General.

3 thoughts on “Un ministru universal: Lucian Bode, singurul șef de la Justiție fără studii juridice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *