Victorie pentru UDMR! Guvernul a aprobat proiectul Anghel Saligny de 50 miliarde lei

⏺️ Guvernul a adoptat propunerea Ministerului Dezvoltării privind programul de investiții Anghel Saligny


🔵 Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației poate aloca 50 de miliarde de lei pentru investiții în realizarea și reabilitarea rețelelor de apă, canalizare, gaz și modernizarea drumurilor județene și comunale – a anunțat ministrul dezvoltării Cseke Attila.

🔵 Cseke Attila a precizat: aceste investiții sunt vitale, asigură accesul cetățenilor la unele servicii publice de bază. 57% din drumurile județene și 80% din drumurile comunale necesită reabilitare, iar 70% din localități nu sunt racordate la rețeaua de distribuție de gaze. Totodată, 29% din localități nu dispun de rețea de apă și 57% de rețea de canalizare în condițiile în care o problemă des amintită este lipsa toaletelor din școlile rurale.

🔵 Ministrul a spus: autoritățile locale pot accesa fondurile disponibile, digital, în mod transparent, printr-o aplicație pusă la dispoziție recent de către Ministerul Dezvoltării. ”Prevederile actului normativ care reglementează acest program au fost îmbunătățite în ultima perioadă când propunerea a fost supusă dezbaterii publice”, a mai adăugat ministrul.

🔵 Totodată, programul conține unele garanții privind durabilitatea investițiilor realizate din bani publici. Astfel, drumurile pot fi reabilitate doar dacă în localitate a fost deja construită o rețea de apă și canalizare, evitând astfel distrugerea drumurilor noi, pentru a amplasa țevile necesare acestor construcții. ”Indignarea oamenilor este justificată atunci când se intervine ulterior la o lucrare de modernizare de drum pentru a descoperi asfaltul și a amplasa țevile necesare rețelelor de apă și canalizare. Prevederile programului Anghel Saligny exclud astfel de situații. Vom construi mai întâi rețelele de utilități și doar ulterior drumurile”, a conchis Cseke Attila.

One thought on “Victorie pentru UDMR! Guvernul a aprobat proiectul Anghel Saligny de 50 miliarde lei

  1. Sunt curios cati bani vor primi Sarmasag, Crasna , Nusfalau, etc(UDMR), in comparatie cu Galgau, Babeni , Letca etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *