Vizita în Sălaj a lui RIM Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea în România

Conducerea Instituţiei Prefectului Sălaj a primit, joi, vizita unei delegaţii condusă de E.S. domnul RIM Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea în România.

La întâlnirea de la sediul Instituţiei Prefectului Sălaj au mai fost prezenţi deputaţii Florian-Claudiu Neaga şi Seres Denes şi primarul Zalăului, Ionel Ciunt, respectiv Hoyoung SONG şi Ioana Mădărici.
Delegaţia efectuază, joi şi vineri, o vizită în judeţul Sălaj, la invitaţia deputatului Florian-Claudiu Neaga, membru al Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Coreea.
Prefectul judeţeului Sălaj, Dari Toma, a făcut, în acest context, o scurtă prezentare a judeţului Sălaj, din punct de vedere administrativ, economic şi turistic.
La rândul său, E.S. domnul RIM Kap-soo a subliniat faptul că misiunea sa ca ambasador este să dezvolte şi să consolideze cooperarea comercială între cele două ţări, precizând totodată faptul că judeţul Sălaj are, în opinia sa, potenţial şi oportunităţi ce îşi doreşte să fie valorificare din punct de vedere economic.
Vizita de la Instituţia Prefectului Sălaj a fost urmată de o vizită la sediul Consiliului Judeţean iar, mai apoi, o întâlnire cu oamenii de afaceri din Sălaj.
În cadrul acestei întâlniri, E.S. domnul RIM Kap-soo a precizat faptul că în luna februarie a anului viitor o delegaţie formată din reprezentanţi a 20 de firme importante din Republica Coreea, printre care Samsung şi LG, va efectua o vizită de afaceri în România.
Vizita în Sălaj a unei delegaţii condusă de Excelenţa Sa, domnul RIM Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea în România a continuat, vineri, la câteva din obiectivele economice din judeţ.
Astfel, delegaţia a vizitat Fabrica de blocuri ceramice Cemacon de la Recea, Podgoria Silvania de la Şimleu Silvaniei, Fermele Ecologice Silvania Moiad, Compania Cento Trans, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, Parcul Industrial Jibou şi Grădina Botanică Jibou.
„Am primit astăzi (nr. vineri, 21 octombrie) vizita ambasadorului Republicii Coreea în România, Excelența Sa Rim Kap-soo, căruia am fost privilegiați să-i prezentăm, în linii mari, frumusețea și unicitatea orașului Jibou.
Pentru că “industria este sufletul mediului de afaceri și cheia de boltă a prosperitații” (C. Dickens), primul punct de pe agenda noastră de lucru a fost reprezentat de o vizită amplă în cadrul a trei dintre societățile rezidente ale Parcului Industrial din Jibou – Grovinvest SRL, Sessio, Evoca Manufacturing Romania -, unde invitatul nostru a avut ocazia să vadă întreg procesul de producție și administrație desfășurat în industria locală, care reprezintă fundamentul economiei jibouane.
La finalul întrevederii, am decis să facem o plimbare pe aleile Grădinii Botanice “Vasile Fati”, un adevărat etalon al frumuseții naturale, perla turismului sălăjean.
Vizita la Jibou este o subliniere a faptului că orașul este parte importantă din dezvoltarea județului, o confirmare că puterea lui economică este în creștere și are perspective foarte bune.
Transmit mulțumiri, pe această cale, domnului deputat dr. Neaga Florian, care a făcut posibil acest eveniment, fiindcă am reușit încă o dată, tot împreună”, a transmis primarul Dan Ghiurco. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.